Hoe bescherm je metalen tuinmeubelen?

Onze metalen tuinmeubelen zijn roestvrij en weerbestendig, maar er zijn een aantal eenvoudige tips om ze te beschermen en ze schoon en gebruiksklaar te houden als u ze op uw terras laat staan..

Bij Lazy Susan hebben we een assortiment tuinmeubelen gecreëerd dat ontworpen is om in alle weersomstandigheden buiten op het terras te kunnen blijven staan, met een minimum aan onderhoud.

Wij vinden dat u uw tuinmeubelen op hun plaats moet kunnen laten staan en u er op ieder moment van moet kunnen genieten. Echter, alles wat buiten staat wordt aangetast. De wind, regen, de zon, je weet hoe dat gaat...

Hoe bescherm je metalen tuinmeubelen? Hoe zorg je ervoor dat ze er altijd als nieuw uitzien en klaar zijn om op te gaan zitten?

Nou, het Lazy Susan team heeft de antwoorden, en we hebben onze top 10 tips samengesteld wat betreft het schoonhouden, onderhouden, beschermen tegen het weer en ze klaar hebben staan voor uw volgende tuinfeest.

1. Houd uw metalen tuinmeubelen schoon

Keep our metal garden furniture clean

Eerst en vooral, hou het netjes. Voorkomen is beter dan genezen, zoals ze zeggen. Laat het werk niet te lang liggen en laat het vuil zich niet ophopen.

Het mooie van onze tuinmeubelen van gegoten aluminium is dat ze een zorgvuldig geverfde afwerking hebben om het metaal te beschermen en corrosie te voorkomen. Vuil blijft erop zitten zonder schade aan te richten, maar het ziet er alleen niet zo mooi uit.

Het schoonhouden is echter super eenvoudig. Neem een emmer warm water en een beetje autoshampoo en was de tuinmeubelen af met een zachte spons. Vervolgens even afspoelen met de tuinslang (geen drukspuit) en laten drogen.

Ons artikel over Kun je gietijzeren meubelen buiten laten staan? gaat in detail in op de vraag waarom wij denken dat onze metalen tuinmeubelen het meest geschikt zijn voor uw tuin en hoe u ze het beste kunt schoonmaken en beschermen.

2. Bedek uw metalen tuinmeubelen

Cover our metal garden furniture

Om ze gebruiksklaar te houden en zo weinig mogelijk schoon te maken, leest u hier twee opties:

 1. Bewaar ze in een schuur, buitenkast, garage of grote opbergbox.
 2. Of, als u de ruimte niet heeft of gewoon geen zin (velen laten ze graag het hele jaar buiten staan omdat het terras er zonder tuinset kaal uitziet), dan is de aanschaf van een paar buitenhoezen een uitkomst.

U kunt goede tuinmeubelhoezen in een winkel, bouwmarkt of webshop kopen en er zijn zelfs een aantal (online) bedrijven die ze perfect op maat maken.

Het is belangrijk dat de tuinmeubelhoezen die u aanschaft:

 1. Water- en stofdicht zijn, om ze schoon en droog te kunnen houden.
 2. Stevig, bestendig, scheur- en slijtvast zijn en ontworpen zijn voor gebruik buitenshuis.
 3. Ademend zijn om lucht te laten circuleren en schimmelvorming te voorkomen.
 4. UV-bestendig zijn om het meubilair te beschermen tegen de zon.
 5. Op zijn plaats kunnen worden vastgezet met bindsluitingen zodat ze niet wegwaaien.
 6. Een goede pasvorm hebben zodat de hoezen niet te krap zitten en niet te los omdat de hoes veel te groot is.
 7. Individuele hoezen voor uw tafel en voor elke stoel zijn beter voor als u moet verhuizen/stapelen.

De beste kwaliteit tuinmeubelhoezen zijn doorgaans gemaakt van een middelzwaar polyester met PVC-coating dat voldoet aan alle bovenstaande eisen.

June Metal Garden Table Dimensions

Om de juiste vorm en grootte te kopen, zijn de afmetingen van al onze series te vinden op onze website onder “afmetingen” (zoals hierboven afgebeeld voor onze populaire June 6 personen set).

3. Bescherm uw metalen tuinmeubelen tegen regen

Protect our metal garden furniture from rain

Helaas maakt regen metalen tuinmeubelen niet schoon. Wanneer de regen valt, verzamelt het allerlei deeltjes, zoals stof, pollen, verontreinigende stoffen, etc. Die komen allemaal in de druppels terecht en zetten zich vervolgens af op uw tuinmeubelen.

Zodra de regen opdroogt, blijft al die viezigheid die erin zat op de tuinmeubelen achter, waardoor uw mooie, schone tuinmeubelen bedekt raken met een laag van stof- en watervlekken.

Natuurlijk, een snelle wasbeurt en de set is weer schoon. Maar een goede manier om dit tot een minimum te beperken en die mooie, frisse look te behouden, is om een lichte laag autowas aan te brengen.

In ons recente artikel hoe breng ik autowas aan op metalen tuinmeubelen leggen we uit waarom en hoe; het geeft de lak een mooie glans, helpt regendruppels afparelen en van de meubelen aflopen en het houdt de lak langer schoon.

4. Bescherm uw metalen tuinmeubelen tegen wind

Protect our metal garden furniture from wind

Regen is waarschijnlijk de grootste vijand van uw terras, maar ook de wind kan een probleem zijn, vooral als uw tuin open is en blootstaat aan plotselinge windvlagen.

Het mooie van onze metalen tuinmeubelen is dat ze genoeg gewicht hebben om niet om te waaien zoals rotan en kunststof, maar ze zijn niet zo zwaar als sommige houten en gietijzeren meubelen.

Dat betekent dat als er een storm opsteekt, u ze gemakkelijk kunt oppakken en ze naar een meer beschut deel van de tuin kunt verplaatsen tot de storm voorbij is. Dat gezegd hebbende, zelfs zwaardere meubelstukken zijn gevoelig voor windsnelheden van meer dan 80 km/h, dus wees voorzichtig.

Als u zich zorgen maakt over het omwaaien van uw tuinmeubelen, dan zijn dit onze oplossingen:

 1. Creëer een windscherm met beplanting of een pergola.
 2. Berg uw stapelbare Lazy Susan tuinstoelen op in een veilige hoek.
 3. Verplaats ze naar een veilige, beschutte plek zoals een hoek of tegen een muur.
 4. Zet ze vast en veranker de set aan de grond of een muur.
 5. Zet ze vast met dekankers.
 6. Maak het geheel aan elkaar vast met stevige koorden.
 7. Zet uw tuinmeubelen binnen tot de harde wind voorbij is.
 8. Gebruik met water of zand gevulde gewichten en bevestig deze aan uw buitenmeubilair.

5. Bescherm uw metalen tuinmeubelen tegen de zon

Protect our metal garden furniture from the sun

Hoewel onze metalen meubelen dankzij die beschermende afwerking niet verbleken in de zon zoals andere materialen, is de keerzijde daarvan dat ze warm kunnen aanvoelen. Helaas zijn de materialen die koeler blijven in de directe zon de materialen die verbleken, dus het is een beetje tegenstrijdig.

Uiteindelijk hebben alle tuinmeubelen baat bij een plek in de schaduw, zowel ter bescherming als voor de rest. En de beste manier om onze metalen tuinmeubelen tegen de zon te beschermen is schaduw, of dat nu door een van onze grote waterbestendige parasols is of door een pergola of terrasluifel.

6. Uw metalen tuinmeubelen onderhouden

Maintain our metal garden furniture

Onze tuinmeubelen zijn eenvoudig te monteren, bestendig en onderhoudsvriendelijk. Het metaal en de onderdelen zijn speciaal ontworpen om buiten te kunnen blijven staan.

Het enige echte onderhoudsprobleem waar onze klanten mee te maken krijgen zijn krassen en schilfers, waarbij het laten vallen van bestek op het tafelblad een veel voorkomend voorbeeld is.

Repareren is eenvoudig met onze Touch Up Kits en ons artikel hoe lakschilfers en krassen op metalen tuinmeubelen bij te werkenbevat alle informatie en een gemakkelijk te volgen stap-voor-stap foto- en videohandleiding met uitleg over het aanbrengen.

Andere veel voorkomende kleinere onderhoudsproblemen zijn hars en vogelpoep (vooral als je aan de kust woont zoals velen van het Lazy Susan team). In onze artikelen over Hoe verwijdert u vogelpoep van uw tuinmeubilair?, vindt u een aantal goede tips en adviezen.

7. Berg uw tuinkussens correct op

Store your garden cushions correctly

Ons assortiment tuinstoelen is ontworpen om comfortabel op te zitten zonder kussens, maar ze verhogen zeker het comfort, vooral bij warm weer.

Hoewel onze stoelen bij alle weersomstandigheden veilig buiten kunnen blijven staan, en hoewel de stof waterafstotend is, raden wij u niet aan uw kussens buiten te laten liggen. Als u ze niet gebruikt, berg ze dan binnen op, in de garage, schuur of een buitenkist.

Berg ze nooit vochtig op en als u wat meer advies nodig hebt over hoe u ze het beste kunt opbergen en beschermen, dan vindt u in ons artikel kunnen tuinmeubelkussens buiten blijven halle info, tips en adviezen die u nodig hebt.

8. Berg uw tuinparasol correct op

Store your garden parasol correctly

Just like our outdoor cushions, our Parasols are best stored correctly when not in use. 

Net als onze buitenkussens worden onze parasols het best opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt.

Ze zijn gemaakt van een sneldrogend waterdicht acryl, zodat ze ook water- en UV-bestendig zijn, maar we raden u ook niet aan om ze in alle weersomstandigheden buiten te laten staan. Een zomerse bui is prima, in de winter wordt absoluut afgeraden.

Zet de parasol, net als onze kussens, nooit vochtig weg, want dan kan er schimmel ontstaan. Berg hem droog op als u hem niet gebruikt en gebruik een beschermhoes als u de parasol in de zomer buiten wilt laten staan.

9. Beschermen van buitentextiel

Protect outdoor fabrics

Als u buitentextiel, zoals kussenhoezen en parasols, verder wilt beschermen, is ons advies: maak ze regelmatig schoon en spuit ze daarna in met een tegen de zon en tegen water beschermende spray zoals van Scotchgard.

Lazy Susan tuinkussenhoezen kunnen worden verwijderd en gewassen op 30 graden in de wasmachine.

10. Bescherm uw metalen tuinmeubelen tegen diefstal

Protect our metal garden furniture from thieves

Last but not least moeten we onze metalen tuinmeubelen ook beschermen tegen diefstal en tegen moeder natuur. Het zijn waardevolle items, gemakkelijk door te verkopen en tuinen zijn vaak open waardoor ze een gemakkelijk doelwit vormen.

De beste manier om hiertegen te beschermen is:

 1. Maak de toegang tot uw tuin moeilijk
 2. Gebruik veiligheidsverlichting
 3. Gebruik beveiligingscamera's in huis
 4. Gebruik een alarmsysteem voor buiten
 5. Beveilig uw tuinmeubelen met sloten
 6. Markeer en label uw tuinmeubelen
 7. Zorg ervoor dat uw tuinmeubelen gedekt zijn door uw verzekeringspolis of sluit een verzekering af

Als u foto's heeft van uw Lazy Susan Tuinmeubelen die er blinkend schoon uitzien, dan ontvangen we graag een paar foto’s voor onze Iets Goeds Doen liefdadigheidsactie. U kunt ons taggen @LazySusanFurniture op Instagram of Facebook of mail ze naar ons op [email protected].

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.