Met je tuinmeubelen optimaal genieten van het voorjaar en de zomer

Met de onderhoudsvrije, gegoten aluminium tuinmeubelen van Lazy Susan kun je ieder seizoen genieten van het voorjaar en de zomer.

Met de onderhoudsvrije, gegoten aluminium tuinmeubelen van Lazy Susan kun je ieder seizoen genieten van het voorjaar en de zomer.

Tuinmeubelen zijn onmisbaar wanneer je beschikt over een tuin, terras of balkon. Ze bieden niet alleen een comfortabele plek om te ontspannen en te genieten van het buiten zijn, ze voegen ook een esthetisch element toe. Of je nu een kleine voortuin hebt, een achtertuin van slechts enkele vierkante meters, een klein balkon, of een grote tuin, bij Lazy Susan bieden we tuinmeubelen aan die geschikt zijn voor iedere tuin, in verschillende stijlen en gemaakt van onderhoudsvrij, gegoten aluminium om iedereen een moment van ontspanning te gunnen.

Lazy Susan Tuinmeubelen

Tuinmeubels voor diverse ontspanningsmomenten

Het moment waarop we in onze tuin gaan plaatsnemen, is waar Lazy Susan tuinmeubels in beeld komen. Ben je op zoek naar een comfortabele eethoek, een loungehoek of naar een bistroset die fungeert als leeshoek op een beschut plekje in de tuin? Voor al deze momenten vind je bij Lazy Susan jouw ideale set in je favoriete kleur: wit, leigrijs of antiek brons.

Heb je een groot terras achter het huis en wil je daarvoor graag een ruime eettafel aanschaffen om samen met de hele familie te eten? Lekker onder de veranda genieten van een heerlijke maaltijd of een zomerse barbecue onder een verkoelend zonnescherm. Wanneer je de ruimte hebt op je terras, is een ruime 8-persoons of 10-persoonstafel ideaal. Het vult het terras op een nuttige manier op en het voegt esthetisch wat toe. Hoe handig het is voor tuinfeesten of barbecues in de zomermaanden, hoeven we je niet te vertellen. Maar ook als je niet zoveel ruimte hebt, dan is een kleine bistroset al een enorme toevoeging aan je tuin om gedurende een paar uur heerlijk te ontspannen. Kortom, je kunt als je wilt iedere hoek van je tuin benutten door te kiezen voor een passende set met tuinmeubels.

Tuinmeubelen voor iedere buitenruimte: Hoe maak je de juiste keuze?

Wanneer je je oog laat vallen op tuinmeubelen is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte, de gewenste stijl en hoeveel onderhoud je eraan wilt besteden. Of het nu gaat om een klassieke houten tuinset, een moderne loungeset of kleurrijke kunststof stoelen, er is een breed scala aan tuinmeubelen op de markt beschikbaar om je tuin of overkapping om te toveren tot een comfortabele en stijlvolle plek. Je tuin meubels kies je meestal met het doel om jarenlang mee te gaan. Tussen de diversiteit aan mogelijkheden, weeg je alles tegen elkaar af en maak je een keuze. Je wilt er na een paar maanden niet achter komen dat ze te veel ruimte in beslag nemen, dat je liever een set had gewild voor meerdere personen of dat de set uiteindelijk meer onderhoud vergt dan verwacht. Die tijd wil je liever stoppen in ontspanningsmomenten.

Het uitkiezen van tuin meubels kun je zien als een verkenningstocht door een web van tuincentra, gespecialiseerde fysieke winkels en online webshops. Het proces van het bezoeken van tuincentra of van het online bezoeken van verschillende tuinmeubelenwebsites kan een leuke bezigheid zijn waarbij je zin krijgt in het voorjaar. Bovendien is het goed om ruim op tijd te beginnen met rondkijken zodat je er ontspannen de tijd voor kunt nemen en je de beste aanbiedingen vindt.

Bovendien wil je voldoende rekening houden met de mate van comfort, je wilt immers niet dat je na een paar uren op je nieuwe tuinstoel te zitten een houten kont hebt. Nee, we zoeken comfort, en we zoeken het met een vleugje flair!

eetset voor buiten

Of je nu groene vingers hebt of slechts een incidentele bezoeker bent van je eigen achtertuin, de juiste tuinmeubels kunnen een wereld van verschil maken en ervoor zorgen dat je er zoveel mogelijk uren wilt doorbrengen

Gegoten aluminium tuinmeubelen

Dat aluminium tuinmeubelen superhandig zijn hoeven we niemand te vertellen. Ze zijn erg populair vanwege de moderne uitstraling, het lichte gewicht dat ze hebben en dat ze onderhoudsarm zijn. Ze gaan lang mee en je hebt er weinig omkijken naar.

Met deze reden hebben we bij Lazy Susan gekozen voor een assortiment met tuinmeubelen van gegoten aluminium. We zien het als onze verantwoordelijkheid om de mooiste buitenmeubelen te vervaardigen van hoogwaardig, duurzaam gegoten aluminium en deze aan onze klanten aan te bieden.

Je vindt in ons assortiment een breed scala aan 2, 4, 6, 8 en 10-persoons tuinsets, uitgevoerd in de kleuren: antiek brons, leigrijs (geeft een mooie kleur als de zon erop schijnt) en klassiek wit. We zullen in dit artikel niet uitgebreid op het aspect van gegoten aluminium tuinmeubelen ingaan, je leest er namelijk meer over in het specifieke artikel over aluminium tuinmeubelen.

Populaire materialen tuinmeubelen

Naast aluminium is teakhout tegenwoordig een populaire keuze als materiaal voor tuinmeubelen vanwege de stevigheid en de natuurlijke uitstraling. Teakhouten tuinmeubels kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden en ze vereisen net zoals aluminium weinig onderhoud. Door de jaren heen verweren ze wat als je ze buiten laat staan, maar deze zilvergrijze schijn die dat achterlaat, geeft ze juist extra charme. Naast teakhout zijn ook acaciahout, eucalyptus, en cederhout populaire houtsoorten voor tuinmeubelen.

Kunststof-fantastisch

Voor wie houdt van een moderne uitstraling, zijn er ook tuinmeubelen gemaakt van kunststof. Dit materiaal is zeer licht van gewicht, gemakkelijk te verplaatsen en vereist weinig onderhoud. Bovendien zijn er tal van kleuren en ontwerpen beschikbaar, waardoor je je set op allerlei manieren kunt samenstellen en je buitenruimte naar eigen smaak kunt inrichten.

Plastic fantastic, de witte kunststof tuinstoelen van vroeger maar nu met een vleugje klasse. Kunststof tuinmeubelen zijn allang niet meer die traditionele tuinstoelen die je vroeger in iedere tuin of op ieder terras tegenkwam. Tegenwoordig komen ze in heldere of juist opvallende (neon-) kleuren en kunnen ze elke vorm aannemen die je maar wilt. Denk ook aan stoelen die je in een handomdraai kunt veranderen in een ander meubel. De ruime mogelijkheden die kunststof tuinmeubelen bieden, zijn onbeperkt!

Het voordeel aan kunststof tuinmeubelen is dat ze eenvoudig recyclebaar, relatief goedkoop en gemakkelijk verplaatsbaar zijn. Ook zijn ze vaak op allerlei manieren te combineren met meubelen van andere materiaalsoorten. Wel moet je ze goed vastbinden of binnen zetten wanneer er slecht weer op komst is zodat ze niet wegwaaien.

Tuinstoelkussens: de basis van zitcomfort

Tuinmeubel Blauwe Kussens 

Voor extra comfort kun je overwegen om tuinmeubelkussens en textiel toe te voegen aan je tuinmeubelen. Sommige tuinstoelen zijn zo comfortabel dat kussens niet eens nodig zijn, maar toch raden wij het aan, al is het om esthetische redenen.

Wat is een comfortabele tuinstoel zonder passende kussens? Ze zijn er niet alleen voor de show; waterafstotend, kleurrijk en zacht als een wolk, zorgen zij voor optimaal zitcomfort. Hun geheime missie is om je te laten vergeten dat je eigenlijk buiten bent en er kunnen uren voorbijgaan zonder dat je het door hebt. Heerlijk om de tijd te nemen voor een goed boek.

Waterafstotende kussens voegen bovendien wat extra comfort toe. Ze zijn superhandig wanneer er per ongeluk met eten of drinken geknoeid wordt tijdens het eten, maar ook als je weleens vergeet om ze binnen te leggen met slecht weer. Geen paniek met deze kussens! De stoelkussens van Lazy Susan zijn waterafstotend en verkrijgbaar in diverse, aantrekkelijke kleuren.

Toebehoren van ligstoelen tot parasols: maak je ontspanhoek compleet

Naast zitmeubelen omvat tuinmeubilair ook eettafels, ligstoelen, parasols en andere accessoires. Een eettafel op je terras of in de tuin biedt de mogelijkheid om gezellige maaltijden te nuttigen tijdens warme zomeravonden of op een zonnige dag in het voorjaar. Ook nodigt het uit om meer maaltijden samen met familie of vrienden te nuttigen, voor het vieren van een verjaardag in de tuin of voor het organiseren van een gezellige barbecue.

Ligstoelen of ligbedden zijn perfect om te ontspannen en te genieten van de zon, terwijl een parasol ernaast voor de nodige schaduw zorgt op hete dagen. Vooral in de zomermaanden is een ligstoel een onmisbare luxe in je tuin. Wie beschikt over ligstoelen ontspant meer. Eens of niet mee eens?

Ligstoelen spelen steeds vaker een hoofdrol in onze tuinen en parasols zijn onmisbaar geworden tijdens onze steeds heter wordende zomers. Door het warmere weer van de afgelopen jaren kunnen we meerdere dagen per jaar doorbrengen in onze tuin en op ons terras. Dat betekent meerdere uren op onze ligstoel of zittende op onze tuin- of loungeset in plaats van binnen. Zelfs met beperkte ruimte zorgt een ligstoel al voor een enorme toename van de levenskwaliteit; zo pik je zoveel mogelijk zonnige uren mee. Vergeet ook die parasol niet!

June 6 personen ovale tuinset

Een tuinfeest: creëer een gastvrije sfeer

Laten we eerlijk zijn, hét evenement van de zomer is toch echt een tuinfeest of een barbecue. We zijn er allemaal dol op en het is de perfecte gelegenheid om je nieuwe tuin meubelen te laten zien. Een eettafel in de buitenlucht wordt het epicentrum van verjaardagen en (buurt)barbecues, het is de plaats waar verhalen worden gedeeld en waar er wordt gelachen op een warme zomeravond.

Jouw eigen oase van rust creëren

Je buitenruimte kun je zien als een verlengde van je woonkamer. Of je nu kiest voor de klasse van authentiek houten tuinmeubels, de moderne allure van aluminium, of onderhoudsarme kunststof varianten, het draait allemaal om het creëren van een buitenruimte waar je volledig kunt ontspannen. Dus, bevestig die kussens op de stoelen en geniet van de buitenlucht en het buitenleven. Gun jezelf de luxe en de ontspanning.

Creatieve tuinindelingen

Wij zijn van mening dat je tuin niet alleen bestaat uit een gazon met speeltoestellen voor de kinderen of kleinkinderen. Een tuin dient voldoening te geven aan iedere bewoner van het huis of gebruiker van de tuin. Hoe kun je jouw buitenruimte of tuin het beste inrichten zodat je er zo veel mogelijk plezier aan kunt beleven? Het doel is om je ruimte zo creatief mogelijk inrichten waardoor je optimaal gebruikmaakt van iedere vierkante meter. Het hebben van een ruime tuin is namelijk een luxe, zeker wanneer je in de stad woont. Op het platteland heb je vaak meer ruimte om je creativiteit te laten stromen en om verschillende opstellingen uit te proberen.

Een tuin kan een intensieve hobby zijn om je creativiteit te laten stromen. Je kunt je tuin bijvoorbeeld inrichten met zoveel mogelijk “groen” door deze geheel of gedeeltelijk te vullen met bloemen en planten. Veel mensen kiezen hiervoor; de tuincentra lopen immers vol in het voorjaar. Extra waarde kun je aan je tuin toekennen door deze te vullen met plantjes die je zelf hebt gekweekt of cadeau hebt gekregen van anderen. Je kunt ze direct in de aarde planten of in speciale bloem- en plantenbakken waarmee je invloed kunt uitoefenen op het visuele aspect van de tuin.

Wij schrijven dit artikel niet omdat we een tuincentrum zijn, wel zijn we dol op tuinen! Bij Lazy Susan willen we graag dat je zoveel mogelijk in je tuin kunt ontspannen en je er vele uren aangenaam doorbrengt. Met dat in gedachten, hebben we bij Lazy Susan stijlvolle en zeer comfortabele tuinstoelen en -banken van gegoten aluminium gecreëerd waar je rustig op kunt plaatsnemen, de kleuren van je tuin in je op kunt nemen, of even lekker kunt wegdromen en genieten.

Onderhoudstips waarmee je tuinmeubelen in optimale staat blijven

De gegoten aluminium tuinmeubelen van Lazy Susan zijn onderhoudsarm. Dat betekent dat je geen intensief werk hoeft te verrichten om ze goed te houden, je hoeft er niet ieder jaar een nieuwe verflaag op te zetten zoals bij houten tuinmeubelen. En hoe kun je er voor zorgen dat je tuinmeubelen nog langer meegaan? Hieronder vind je enkele onderhoudstips waarmee je het materiaal kunt reinigen en goed kunt beschermen tegen het weer.

  • Aanbrengen van beschermhoezen

Het is beter om in het najaar en in de winter je tuin meubels te voorzien van een beschermende hoes zodat er geen water, sneeuw en wind in kan dringen. Ook bescherm je ze in de zomer tegen uv-straling zodat de lak mooi blijft, en als je ze in leigrijs of antiek brons hebt gekozen, warmen ze niet zo snel op als je ze in de volle zon hebt staan.

  • (Droog) opbergen

Zon en regen, wanneer je je tuin meubels opbergt dan is het belangrijk dat je ze droog opbergt, dat betekent dat ze niet vochtig zijn of dat er vocht in de hoes zit. Daarmee voorkom je schimmelvorming. Meer hierover lees je in ons artikel over het reinigen van tuinmeubelen en kussens. Ook voor de tuinstoelkussens is het erg belangrijk om ze schoon en droog op te bergen.

  • Regelmatig reinigen met een vochtige doek en wat zeepsop

Het is niet nodig om speciale reinigingsmiddelen te kopen voor het schoonmaken van je tuin meubels. Met wat allesreiniger of een ander mild reinigingsmiddel gemengd met water kun je de meubelen met een spons inweken, het vuil of de vlekken verwijderen en ze afspoelen met lauwwarm water. Als je dit regelmatig doet, dan maakt vuil geen enkele kans en blijven ze in goede staat. Ook kun je dit toepassen wanneer ze per ongeluk getroffen zijn door vogelpoep.

  • Vermijden van chemische reinigingsmiddelen

Zoals we hierboven al zeiden, het is niet nodig om chemische reinigingsmiddelen te gebruiken voor het schoonmaken van je tuinmeubelen. Zeepsop is voldoende.

  • Controleren op scheuren, barsten en loslatende verf

Controleer regelmatig de staat van je meubelen. Wanneer je ziet dat de bovenste laag met verf los begint te komen, dan is het tijd voor wat touch-up verf. Neem contact met ons op voor het bestellen ervan. Met het aanbrengen van een kleine hoeveelheid is het zo opgelost en blijven je meubelen langer mooi.

Tuinmeubeltrends in Nederland

Laten we een kijkje nemen binnen de huidige tuinmeubeltrends in de Nederlandse tuinen. Nederland is bekend om zijn liefde voor tuinen en gezelligheid. Zodra het mooi weer wordt, gaan we massaal naar buiten. Maar er zijn ook ontwikkelingen. Hieronder vertellen we je wat meer over trends op het gebied van tuinen en tuin meubels.

  • Duurzaamheid in tuinmeubelen

Duurzaamheid beperkt zich niet langer tot recyclen en het afnemen van groene energie - het is ook doorgedrongen tot de wereld van tuinmeubelen. Nederlandse tuinliefhebbers hebben een groeiende voorkeur voor meubelstukken gemaakt van gerecycled kunststof en hergebruikt hout. Deze meubels zijn niet alleen beter voor het milieu, ze stralen ook een unieke charme uit.

  • Innovatieve loungesets

Loungen in de tuin is een serieuze aangelegenheid geworden, en de loungesets evolueren mee. Verstelbare rugleuningen, geïntegreerde verlichting, en zelfs USB-oplaadpunten is niet meer iets waar we raar van opkijken. Moderne vooruitgang, wat zorgt voor nog meer comfort. We willen nog meer genieten van lange zomeravonden met alle moderne gemakken binnen handbereik.

  • Patronen en plantenprints

Bloemen en planten zijn niet langer beperkt tot de stoelkussens; ze sieren nu ook de tuinmeubelen zelf. Patronen en prints geïnspireerd op de natuur, zoals bloemmotieven en bladstructuren, voegen een frisse en levendige uitstraling toe aan je tuin. De meubelen gaan hierdoor volledig op in de achtergrond; een soort camouflage. Dat trekt vast naast meer visite, ook het bezoek van meer vogels aan!

  • Multifunctionele meubelstukken

Ruimte is kostbaar, zelfs in de tuin. Nederlanders zijn steeds meer op zoek naar multifunctionele tuinmeubelen die zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende situaties. Denk aan uitbreidbare eettafels die plaats bieden aan een intiem diner of een groter tuinfeest of een barbecue. Bij Lazy Susan hebben we uitschuifbare tafels in ons assortiment waarmee je in een handomdraai meer ruimte creëert. Stapelbare stoelen en opklapbare bijzettafels zijn ook favoriet, waardoor je flexibel kunt omgaan met de beschikbare ruimte en het aantal bezoekers.

  • Mediterrane invloeden

Nederlanders omarmen de mediterrane levensstijl met open armen. Denk aan warme kleurenpaletten zoals terracotta, okergeel en oceaanblauw, die je vaak terugziet aan de Middellandse zee. Ook natuurlijke materialen zoals rotan en bamboe maken hun opmars, waardoor een ontspannen en zonnige sfeer wordt gecreëerd. Het geeft je een blijvend vakantiegevoel in je eigen tuin.

  • Technologie in de tuin

Smart home-technologie gaat verder dan je home. Van verwarmde zitkussens tot slimme verlichting die reageert op de zonsondergang, Nederlandse tuinliefhebbers omarmen technologische snufjes die het buitenleven nog comfortabeler maken. Dit is niet alleen tuinieren; dit is tuinieren 2.0.

  • Doe-het-zelf tuinmeubelen

Ben je een doe-het-zelver? Je kunt zelf tuinmeubelen maken die je vervolgens combineert met een meubelstuk van gegoten aluminium. Een zelfgemaakte, teakhouten tuintafel zou je bijvoorbeeld kunnen combineren met een mooie set stoelen in de kleur wit. Zo creëer je je eigen, unieke tuinset die helemaal past bij je buitenruimte.

Lazy Susan’s tuinmeubeltrends

Bij Lazy Susan zitten we niet stil maar kijken we voortdurend rond naar wat de wensen zijn van onze klanten en waarmee we ze nog meer kunnen laten genieten van hun tuin. Hieronder sommen we een paar van onze producten op die we graag nader uitlichten:

Uitschuifbare tafels

De Vanessa- en de Jennifer- tuintafel zijn tafels die je gemakkelijk kunt uitschuiven zodat er tot wel 10 personen tegelijk plaats kunnen nemen en iedereen over voldoende ruimte beschikt om ontspannen te kunnen eten. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren leigrijs, wit en antiek brons. De tafels zijn gemaakt van onderhoudsvrij gegoten aluminium maar zijn niet te zwaar zodat je ze niet gemakkelijk kunt verplaatsen.

Tuinbankjes

Onze Lazy Susan tuinbankjes zijn een ware deugd voor iedere tuin. Er kunnen gemakkelijk meerdere personen op plaatsnemen en ze zien er geweldig uit. Neem een kijkje bij onze Rose, Jasmine of April in de kleuren: leigrijs, zandsteen, wit of antiek brons. Ze passen daadwerkelijk overal bij en ze staan fantastisch op iedere plek in de achter- of voortuin.

Rose Tuinbank antiek brons

Kleurrijke kussens

Je tuinstoelen zijn niet compleet met een stoelkussen in één van de fantastische kleuren uit ons assortiment: blauw, terracotta of appelgroen. Ze geven een extra dimensie aan je tuinset!

Lazy Susan draaiplateaus

Lazy Susan is Lazy Susan niet als we je niet wijzen op de draaiplateaus die je kunt plaatsen op de tuintafels. Superhandig voor het moeiteloos doorgeven van hapjes, salades, peper & zout en drankjes. Zo hoef je niet meer telkens op te staan en handig wanneer je met meerdere mensen tegelijk plaatsneemt aan tafel.

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.