Zijn de tuinmeubelen van Lazy Susan weerbestendig?

We gaan ervan uit dat alle meubelen voor buitengebruik weerbestendig zijn, maar niet al het materiaal voor tuinmeubelen is hetzelfde. Deze keer bekijken we hoe ons assortiment met gegoten aluminium de natuur en de concurrentie het hoofd kan bieden...

De meeste tuinmeubelen die worden verkocht zijn weerbestendig. Er zijn uitzonderingen die beter geschikt zijn voor gebruik zo nu en dan, voor in de serre, zoals natuurlijk vlechtwerk, maar de meeste zijn gemaakt van materiaal dat bestand is tegen het weer.

Bij de term "weerbestendig" bestaat echter een schaalverdeling, van meubelen die zeer weinig onderhoud vergen om ze te beschermen tot meubelen die onderhoud vergen om ze zo te houden.

Ook wat het onderhoud betreft zijn er twee stromingen. Neem bijvoorbeeld een houten tuinbank. Sommigen onder ons houden de weerbestendigheid in stand door deze jaarlijks af te schuren en van een nieuw laagje lak of beits te voorzien om de bank als nieuw te houden. Anderen laten hem liever op natuurlijke wijze verweren tot hij zilvergrijs van kleur is.

Helaas is geen enkel stuk tuinmeubel 100% onderhoudsvrij - wat de verkoper/fabrikant ook beweert! Laat iets voor langere tijd buiten staan en moeder natuur gaat haar gang.

Zelfs als de meubelen volledig water- en UV-/vervagingsbestendig zijn, zullen wind en regen ze uiteindelijk bedekken met een laag van vuil en viezigheid. Voeg daarbij andere factoren zoals vogels, bomen en wij (die het gebruiken), en het zal na verloop van tijd vuil worden.

Hier bij Lazy Susan zien we onze tuintijd als kostbaar. Door onze drukke levensstijl en het grillige klimaat moeten we elke gelegenheid aangrijpen om buiten op ons terras te zitten of om de barbecue aan te steken. Een zonnige dag wordt vaak gevolgd door regen, als het al niet allemaal op dezelfde dag plaatsvindt.

Onze keuze voor gegoten aluminium als basismateriaal voor onze collectie tuinmeubelen was er een van grondig onderzoek, niet van willekeur. We hebben de tijd genomen om af te wegen welk materiaal het meest geschikt was voor ons klimaat. We wilden bij wijze van spreken het beste van beide werelden; dat het tuinmeubilair zowel weerbestendig als onderhoudsarm zou zijn!

Bent u op zoek naar nieuw tuinmeubilair?

Op het eerste gezicht klinkt - "Is buitenmeubilair weerbestendig?" - een beetje als een domme vraag, of het nu gaat om Lazy Susan's gietaluminium assortiment of een ander materiaal. Toch vinden we dat het niet alleen een terechte vraag is, maar ook een die we ons (als consument) vaker zouden moeten stellen.

Het vroege voorjaar is een van de beste tijden om nieuw tuinmeubilair aan te schaffen. De detailhandel heeft dan volop voorraad en er is genoeg tijd om het product te verzenden en op uw terras te zetten voordat de zomer begint. Maar als het om de aankoop van nieuw meubilair gaat, loont het altijd om een weloverwogen keuze te maken.

Onze ervaring is dat een impulsaankoop op een zonnige dag vaak snel wordt vervangen. Een weloverwogen aankoop daarentegen zal uw terras transformeren en uw tuin tot een aangename leefruimte maken.

Nu zijn uiterlijk, stijl, comfort, grootte, vorm, etc. allemaal eigenschappen waarover u moet nadenken om die weloverwogen beslissing te nemen. Maar de vraag die het meest wordt onderschat of onduidelijk is bij de aankoop van nieuw tuinmeubilair is welk materiaal weerbestendig is en dus het best geschikt is voor alle weersomstandigheden?

Are you looking for new outdoor furniture?

Voor ons is echter net zo belangrijk als de weersbestendigheid welk materiaal het minste onderhoud vergt om het in dezelfde conditie te houden wanneer het het hele jaar door buiten op het terras blijft staan.

Welnu, dat is precies wat we in dit artikel in detail willen onderzoeken. Zijn metalen, houten, rotan of kunststof tuinmeubelen het meest geschikt voor uw terras?

Bij Lazy Susan hebben we aanzienlijke ervaring op dit gebied. We hebben in het verleden andere materialen verkocht zoals staal en rotan, dus we hebben ons productontwikkelingsteam ingeschakeld om de feiten te analyseren en vast te stellen waarom wij denken dat gegoten aluminium de beste all-round weerbestendigheid biedt.

Zijn de tuinmeubelen van Lazy Susan 100% weerbestendig?

Als we het hebben over weerbestendigheid op het gebied van Tuinmeubilair, is het belangrijk te benadrukken dat we het niet alleen over zon en regen hebben.

Elke tuin is anders en een groot aantal factoren, zoals de ligging, het uitzicht en de belichting, spelen een rol wanneer het in aanraking komt met het meubilair.

Ligt de tuin bijvoorbeeld op het noorden of op het zuiden? Is de tuin omheind? Wordt de tuin omringd door bomen of gebouwen? Woont u aan de kust of in een stad? Al deze micro klimaatfactoren zijn ook van grote invloed op de intensiteit van de regen, zon, wind, etc. in uw tuin.

Bij Lazy Susan zijn onze meubelen echter ontworpen met dit in gedachten, en we hebben een assortiment gecreëerd dat speciaal ontworpen is voor het (niet zo) goede weer bij ons.

Gemiddeld valt er in een jaar tussen de 800 en 1.400 mm regen en dat gedurende maar liefst (hoewel misschien niet onverwacht) 159 dagen per jaar.

Is Lazy Susan’s outdoor furniture 100% weatherproof?

Meubelen voor buiten hebben vaak extra bescherming nodig om te voorkomen dat er vocht in komt. 100% weerbestendig wordt bereikt met de combinatie van bestendig basismateriaal en een beschermende coating.

Als het materiaal niet wordt onderhouden, wordt het na verloop van tijd ook aangetast. Zelfs toplagen die volledig waterbestendig zijn, verkleuren als ze aan de zon worden blootgesteld. Hout daarentegen moet opnieuw worden geverfd om te voorkomen dat het gaat rotten of splijten.

Het voordeel van aluminium ten opzichte van andere materialen (zelfs andere metalen) is dat het niet roest. Wij brengen een bestendige, gelakte afwerking aan om het er niet alleen goed uit te laten zien, maar om het ruwe metaal te beschermen, zodat we een volledig weerbestendige afwerking krijgen.

Als we het ruwe aluminium ongeverfd zouden laten en zouden blootstellen aan het weer, zou zich op het oppervlak een dun laagje geoxideerd materiaal vormen (als krijtstof) en dat is een vorm van zelfverdediging. Lelijk, maar niet schadelijk voor het metaal.

Andere metalen zoals ijzer zouden uiteindelijk corroderen, maar het is het oxidatieproces dat van aluminium een uitstekend basismateriaal maakt.

In combinatie met onze robuuste, gelakte afwerking bestaat onze collectie uit stukken die ontworpen zijn om het hele jaar door buiten te blijven staan zonder dat er extra bescherming hoeft te worden aangebracht of uitgebreid onderhoud nodig is. Alleen af en toe een sopje en misschien een beetje autowas aanbrengen om het een mooie glans te geven, is al genoeg.

Is Lazy Susan’s outdoor furniture 100% weatherproof?

Onze meubelen zullen over het algemeen duurder zijn dan een houten of kunststof equivalent uit de bouwmarkt, maar die initiële uitgave biedt op lange termijn meer waar voor uw geld. De hoge jaarlijkse onderhoudskosten van hout (zowel tijd als geld) of de noodzaak om ze na een paar jaar te vervangen met kunststof meubelen, vallen weg.

Zijn andere soorten metalen tuinmeubelen weerbestendig?

Andere metalen, zoals staal en smeedijzer, zijn ook populair onder tuinmeubelen, maar hoe verhouden die zich tot gegoten aluminium als het gaat om weersbestendigheid?

Alle drie bieden ze een hoge mate van bestendigheid en ze kunnen allemaal worden gegoten, waardoor sierlijke vormen worden gecreëerd door het gesmolten metaal in een mal te gieten.

Het grote verschil is dat ijzer en staal beide ijzerhoudende legeringen zijn, terwijl aluminium een non-ferro legering is. Ferro betekent in feite dat het metaal ijzer (Fe) bevat. Staal is ook een legering op basis van ijzer en ijzer bevat koolstof. Het is dat koolstofgehalte dat ze kwetsbaar maakt voor roest wanneer ze aan het weer worden blootgesteld.

Allemaal zijn de materiaalsoorten waterdicht en zijn ze beschermd met een geverfde laag om te voorkomen dat het metaal binnenin corrodeert. De problemen beginnen als die coating wordt aangetast. Als u een spaander of kras op uw aluminium meubilair negeert, zal er niet direct iets aan de hand zijn, maar het kan toch het beste zo snel mogelijk worden bijgewerkt. Als u het op staal of ijzer negeert, ziet u snel blaasjes of oranje vlekken en dan kan het al te laat zijn.

De meeste metalen tuinmeubelen hebben een poedercoating; een afwerkingsproces dat wij op onze meubelen toepassen, waarbij een droge poederlak elektrostatisch wordt aangebracht en uitgehard om een sterke en bestendige afwerking te verkrijgen.

Lazy Susan Outdoor Furniture Screw-In Feet Pads

Hierdoor zijn onze buitenmeubelen zeer moeilijk te beschadigen. Wij leveren al onze tafels en stoelen ook met kunststof stoelpootdoppen (hierboven) die het metaal verder beschermen als u het verplaatst op uw terras. Maar als u toch een beschadiging of kras hebt, is die gemakkelijk te repareren met onze Touch Up Paint.

Zijn houten tuinmeubelen weerbestendig?

Als natuurlijk materiaal hebben houten tuinmeubelen een prachtige tijdloze aantrekkingskracht. Als het gaat om weersbestendigheid is het echter wel zo dat u krijgt waarvoor u betaalt.

Het goedkopere naaldhout, zoals grenen, is nauwelijks bestand tegen weersinvloeden, terwijl het duurdere, langzaam gegroeide hardhout, zoals teak, veel beter bestand is tegen regenachtige omstandigheden. Zij hebben een strakkere nerf en een hoger oliegehalte, waardoor ze veel beter bestand zijn tegen water en rot dan het snelgroeiende zachthout, maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan.

Is wood outdoor furniture weatherproof?

Alle houtsoorten, zelfs teak, vereisen uitgebreid onderhoud om ze mooi en weerbestendig te houden. Zelfs bij regelmatig onderhoud zijn goedkopere houtsoorten, zoals grenen, gevoelig voor vochtopname, zodat ze gemakkelijk kunnen verkleuren, splijten en kromtrekken, wat u ook doet.

Houten tuinmeubelen zijn weerbestendig, het kost alleen meer moeite om ze mooi te houden en te beschermen tegen het weer. Als u kiest voor hout, is ons advies om te kiezen voor hardhout zoals teak, eucalyptus of acacia dat FSC-gecertificeerd is, zodat u er zeker van kunt zijn dat het uit een verantwoord beheerd bos komt.

Zijn rotan en rieten meubelen weerbestendig?

Als u rieten meubels koopt voor gebruik in uw tuin, is het volgens ons belangrijk dat u de moderne poly-rattans koopt.

Natuurlijk is riet mooi om naar te kijken, en hoewel het waterbestendig is, is het niet weerbestendig. In sommige landen waar we een combinatie van wind, zon, sneeuw en regen zien, kunnen de ranken broos worden waardoor ze splijten, dus is natuurlijk rieten tuinmeubilair beter geschikt voor serres en tuinkamers.

De poly-rattans zorgen voor een soortgelijk effect, maar vervangen de natuurlijke rotan door een synthetisch geweven kunststof. Het is volledig vochtbestendig en speciaal ontworpen voor buitengebruik.

Is rattan and wicker furniture weatherproof?

Onze ervaring als verkoper is echter dat poly-rattan weliswaar net zo weinig onderhoud vergt als metaal, maar dat het gevoelig is voor splijten en kan verbleken in de zon.

Net als bij hout geldt ook hier dat hoe meer u betaalt, hoe beter de kwaliteit is. Sommige goedkope poly-rattan meubelen kunnen slecht geconstrueerd zijn; duurdere sets bootsen het weefsel van natuurlijke ratten beter na.

En hoewel het kunststof weerbestendig is, is het belangrijk dat het frame zelf ook gemaakt is van weerbestendig metaal. Sommige van de voordelige sets die we verkopen, hebben een ongecoat stalen frame dat snel gaat roesten, waardoor ze niet erg geschikt zijn voor waar ze voor dienen.

De veiligste optie is ervoor te zorgen dat poly-rattan wordt gevlochten over een geverfd/gecoat gegoten aluminium frame, omdat het dan beter bestand is tegen het weer en gemakkelijker op te pakken en te verplaatsen is, mocht dat nodig zijn.

Is HDPE-buitenmeubilair weerbestendig?

HDPE (polyethyleen) is het materiaal bij uitstek voor moderne tuinmeubelen van kunststof. Voor de ouderen onder ons doet de term kunststof denken aan doorsnee, witte tuinstoelen, maar het heeft de laatste jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt, zowel wat betreft de impact op het milieu als de uitstraling.

Veel wordt nu gemaakt van gerecyclede kunststoffen en, met de toevoeging van kleurstoffen en behandelingen, biedt het nu een breed scala aan fantastische kleuren en texturen. Het leent zich zeker voor een aantal prachtig moderne meubelstukken.

Is HDPE outdoor furniture weatherproof?

Onze kritiek op dit materiaal is dat het er nog steeds een beetje goedkoop kan uitzien en aanvoelen, en hoewel het weerbestendig is, zien we toch problemen met de UV-bestendigheid en langdurige blootstelling zal het doen verbleken/broos worden.

Het grootste nadeel is echter het gewicht. Hoewel onze meubelen van gegoten aluminium licht genoeg zijn om op te pakken en te verplaatsen, zijn ze toch stevig genoeg om een windvlaag te weerstaan. Kunststof waait om, beschadigt gemakkelijk en is bijna onmogelijk te repareren.

Wat is het beste tuinmeubelmateriaal voor ons klimaat?

In het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België kunnen we 4 seizoenen op één dag meemaken, dus ons tuinmeubilair moet bestand zijn tegen alles wat moeder natuur te bieden heeft, vooral als u het het hele jaar door op uw terras wilt laten staan.

Zon, wind, regen, hagel, het moet het allemaal kunnen weerstaan. Niets is stormbestendig, dus als er code oranje of rood met harde wind is voorspeld, wees dan proactief.

Bovendien wonen velen van ons aan de kust, ons hoofdkantoor ligt hemelsbreed slechts 500 m van de zee. Al dat extra zout in de lucht kan de tuinmeubelen parten spelen, dus u heeft zeker iets nodig met een geverfde, beschermende afwerking zoals ons gegoten aluminium.

En omdat ons klimaat veel temperatuurschommelingen en regenval kent, hebt u een materiaal nodig dat geen vocht opneemt en ongevoelig is voor splijten/scheuren.

Vanwege de vele wind die er aan de kust staat, moet het niet te licht zijn zodat het gemakkelijk omwaait, maar ook niet te zwaar dat het niet kan worden verplaatst naar een meer beschut deel van de tuin wanneer het stormt.

Dit zijn de factoren waarmee we rekening moeten houden, maar die velen van ons negeren ten gunste van stijl. De inhoud is net zo belangrijk, vooral als u die stijlvolle uitstraling nog vele zomers wilt behouden.

What is the best outdoor furniture material for the UK climate?

Onze mening over welk materiaal volgens ons het beste is voor het West-Europese klimaat is vrij duidelijk. Die mening is echter onderbouwd, en belangrijker nog, het is de reden waarom wij ervoor gekozen hebben dat materiaal te verkopen.

Alle materialen hebben hun voor- en nadelen, maar roestbestendig aluminium is de beste allrounder. Het is volledig weerbestendig, onderhoudsarm en het meest geschikt voor ons grillige klimaat.

Het hoogwaardige gegoten aluminium dat wij gebruiken voor de constructie van onze tuinmeubelen geeft ons meubilair dat zowel een mooie uitstraling heeft als onderhoudsvrij is.

Wij zijn van mening dat we een assortiment hebben ontwikkeld dat er niet alleen fantastisch uitziet op uw terras, maar dat is ontworpen om alle weersomstandigheden te trotseren en jarenlang in uw tuin te kunnen staan.

Ons tuinmeubilair is gemaakt van hoogwaardig zandgegoten aluminium met een poedercoating voor een mooie en toch zeer bestendige afwerking. Het roest of rot niet en kan onbedekt buiten blijven staan, zelfs in de winter (maar afdekken is een uitstekende manier om het schoon en gebruiksklaar te houden als u het nergens binnen kunt opbergen).

Het is, naar onze bescheiden mening, het beste weerbestendige tuinmeubilair dat op de markt verkrijgbaar is!

p>Als u foto's heeft van onze Tuinmeubelen in uw tuin, dan ontvangen we graag een paar foto’s voor onze Iets Goeds Doen liefdadigheidsactie. U kunt ons taggen @LazySusanFurniture op Instagram of Facebook of mail ze naar ons op [email protected].

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.