Wat zijn de duurzaamste tuinmeubelen?

Dit keer heeft het Lazy Susan team onderzocht wat de meest bestendige tuinmeubelen zijn en we willen graag met u delen welk materiaal volgens ons als beste uit de bus komt...

WHoewel je vaak niet kunt rekenen op mooi weer, zelfs niet in de zomer, is er, zodra het warmer wordt, geen betere plek om te ontspannen en te genieten van je vrije tijd alleen of met vrienden en familie dan in de tuin!

Maar vanwege het wisselvallige weer is een van de vragen waar u nu waarschijnlijk mee zit wanneer u uw buitenruimte op de zomer voorbereidt: wat zijn de meest bestendige tuinmeubelen?

Dat is een goede vraag. U wilt investeren in tuinmeubilair dat resistent is en alles kan doorstaan, maar dat ook comfortabel is en er goed uitziet. Dit geldt zeker voor de bestendige metalen meubelen van Lazy Susan - maar welke andere opties zijn er?

Kijk samen met Lazy Susan naar het antwoord op deze vraag.

Aluminium

What is the most hard-wearing garden furniture - Aluminum?

Lazy Susan is gespecialiseerd in hoogwaardige tuinmeubelen van gegoten aluminium. Het is prachtig ontworpen, het ziet er buitengewoon uit in uw tuin - en, cruciaal, het is ook zeer bestendig.

Natuurlijk zijn er verschillende soorten aluminium meubilair, waaronder geëxtrudeerd aluminium, dat de lichtste optie is, gegoten aluminium, dat zwaarder is maar meer verfijnde ontwerpen biedt, en gesmeed aluminium.

Aluminium meubilair is niet alleen resistent en weerbestendig, het is ook meestal verkrijgbaar tegen een zeer gunstige prijs. Het is ook roestbestendig, wat betekent dat u het in theorie tijdens regenachtige dagen en weken buiten kunt laten staan zonder het af te dekken.

En als u besluit dat het tijd is om uw tuinmeubilair te vernieuwen, heeft aluminium als extra voordeel dat het recyclebaar is.

Hout

What is the most hard-wearing garden furniture - Wood?

Hout is een populaire optie voor tuinmeubelen. Het ziet er goed uit, het is licht genoeg om gemakkelijk op te pakken en te verplaatsen in de tuin en het heeft die rustieke charme die veel mensen zoeken.  

Anderzijds is hout een van de minst bestendige tuinmeubelen. Het kan gemakkelijk rotten bij guur weer en het vergt veel inspanning om het in een goede staat te houden.

Afhankelijk van het soort houten tuinmeubelen waarin u investeert, kan het nodig zijn om ze ongeveer om de twee jaar opnieuw te schilderen om te voorkomen dat ze hun beschermende laag of hun oorspronkelijke kleur verliezen.

Bovendien kunnen houten meubelen door hun extreem lage gewicht gemakkelijk door de wind omwaaien, en zijn ze dus gevoelig voor schade.

Rotan

What is the most hard-wearing garden furniture - Rattan?

Rotan is een populair type tuinmeubilair. Het ziet er aantrekkelijk uit en het is niet zo duur.

Bovendien zijn meubels van natuurlijk rotan UV-bestendig, wat betekent dat ze tegen de zon kunnen.

Rotan meubelen zijn echter in zoverre vergelijkbaar met houten meubelen dat ze in de wintermaanden een zekere mate van zorg en onderhoud nodig hebben om er goed uit te blijven zien.

Dat komt doordat deeltjes - voornamelijk vuil en stof - zich kunnen ophopen en het materiaal kunnen aantasten.

En hoewel rotanmeubelen inderdaad bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden zoals regen, gaan ze schimmelen als u ze te veel buiten laat staan.

Als u voor rotanmeubelen kiest, is het daarom raadzaam om ze ofwel te bedekken wanneer ze niet in gebruik zijn of neem ze mee naar binnen om vocht en schimmel geen kans te geven. Anders kunt u onbedoeld de levensduur van uw rotanmeubelen verkorten.

Smeedijzer

What is the most hard-wearing garden furniture - Wrought Iron?

Een van de minst slijtvaste tuinmeubelen is smeedijzer. Ze zijn zwaar en volumineus; smeedijzeren meubelen zijn zeker bestand tegen een paar windvlagen en kunnen zelfs tegen een storm.

Maar hoewel smeedijzer bestendiger is dan andere soorten tuinmeubelen, komt het bij regen te kort omdat het gemakkelijk roest.

Om roest te voorkomen moet u ze regelmatig onderhouden. Dit betekent het behandelen met een metaal beschermingsproduct.

Als het regent, is het raadzaam om uw smeedijzeren meubelen indien mogelijk binnen te zetten. Omdat ze echter zo zwaar zijn, is het vaak gemakkelijker om ze buiten te laten staan en ze te bedekken met een beschermende hoes.

Final Thoughts
Conclusie...

Aluminium tuinmeubelen, zoals die van Lazy Susan, komen als beste uit de bus als het gaat om bestendigheid. Het rot niet, het roest niet en het kan zelfs de meest gure Hollandse winter overleven.

Bovendien zijn aluminium tuinmeubelen hoogwaardig afgewerkt, verkrijgbaar in verschillende prachtige designs en voordelig.

En hoewel houten, rotan en smeedijzeren meubelen hun voordelen hebben, zoals decoratieve ontwerpen en aanpasbare opties, vereisen ze meer onderhoud als u er zo lang mogelijk van wilt genieten.

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.