Wat is het voordeel van 4 seizoenen tuinmeubelen?

Met de onderhoudsvrije, gegoten aluminium 4 seizoenen tuinmeubelen van Lazy Susan kun je ieder seizoen genieten van je tuinset.

Met de onderhoudsvrije, gegoten aluminium 4 seizoenen tuinmeubelen van Lazy Susan kun je ieder seizoen genieten van je tuinset.

Wat is het voordeel van 4 seizoenen tuinmeubelen?

In Noordwest-Europa hebben we onbetwist te maken met vier verschillende seizoenen per jaar, al regent het de laatste jaren iets meer in de winter en is het minder koud dan voorheen. Onze 4 seizoenen tuinmeubelen staan vaak het hele jaar buiten en ondergaan de seizoenen door weer en wind. Het is daarom handig om over tuinmeubelen te beschikken die geschikt zijn voor alle seizoenen, 4 seizoenen tuinmeubelen.

Vaak vinden we het de moeite waard om iets meer te betalen voor tuinmeubelen die tegen een stootje kunnen; die niet zomaar omwaaien en niet al na een seizoen buiten te hebben gestaan, vervangen moeten worden. Natuurlijk dien je je tuinmeubelen regelmatig te controleren op schade zodat je dit zo snel mogelijk kan verhelpen. Maar het werkt net iets meer in je voordeel wanneer je meubelen van goede kwaliteit zijn. Je hoeft ze dan minder vaak te vervangen en op de lange termijn kan het een betere investering zijn dan goedkope tuinmeubelen. Ook is het beter voor het milieu om niet om de paar jaar nieuwe tuinmeubelen te hoeven kopen.

Wat is het voordeel van 4 seizoenen tuinmeubelen?

Net zoals wij ook liever droog zitten tijdens een gure winterse bui, zo staat het tuinmeubilair ook beter binnen tijdens de wintermaanden. Heb je een opslagplek in je tuin of aan je huis dan is dat natuurlijk ideaal. Je meubels niet steeds binnen te hoeven zetten of weer naar buiten te halen, bespaart je tijd en energie.

De tuinmeubelen van Lazy Susan zijn gemaakt van aluminium en zijn weerbestendigheid, wat betekent dat ze goed bestand zijn tegen regen, sneeuw, vocht en ook tegen de zon. Omdat ze zwaarder zijn dan kunststof tuinmeubelen zijn ze ook resistenter tegen wind in tijden van storm. Het voordeel is dat ze minder snel beschadigen en dat je ze niet om de haverklap ergens moet opbergen wanneer er slecht weer op komst is. Je weet in ons land nu eenmaal nooit wat het weer gaat doen.

Wat is het voordeel van 4 seizoenen tuinmeubelen?

Metalen of aluminium tuinmeubelen gaan langer mee, wat een logisch gevolg is van hun weerbestendige kwaliteit. Omdat ze minder schade en slijtage oplopen, kun je meerdere jaren van je meubelen genieten. Voorbeelden van schade kan roest zijn of vervaging van de kleur. Er kunnen verfschilfers ontstaan, al zijn die vrij gemakkelijk te verhelpen met een potje touch-upverf om verdere slijtage tegen te gaan. Wat vervaging van de kleur betreft; onze klanten zeggen dat de Lazy Susan tuinmeubelen in de kleur leigrijs niet vervagen maar juist een mooie blauwe schijn krijgen wanneer de zon erop schijnt!

 

4 seizoenen tuinmeubelen

Minder onderhoud, ideaal voor Lazy Susan’s

Doordat de meubelen beter tegen het weer bestand zijn, vergen ze ook minder onderhoud. Let op! We zeiden al dat je wel met regelmaat je tuinmeubelen dient te controleren op schade en op verfschilfers. Als je schade opmerkt aan je 4 seizoenen tuinmeubelen dan is het verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Neem gerust contact op met onze klantenservice wanneer je niet goed weet wat je moet doen. Touch-upverf in verschillende kleuren is bij ons verkrijgbaar om de geschilferde verf te herstellen en verder schilferen tegen te gaan.

Af en toe moeten je meubelen ook even een schoonheidsbehandeling ondergaan; tijd voor een bad. Ze zijn heel gemakkelijk met een doekje en wat sop van milde zeep met lauwwarm water schoon te maken. Meer onderhoud is er eigenlijk niet nodig. Wat dus meer tijd betekent voor ontspanning!

Meer zonne-uren meepikken

Geen zorgen dus als je je Lazy Susan tafels en stoelen in de winter buiten wilt laten staan. Wanneer ze goed afgedekt staan, is dat uiteraard beter, maar de aluminium 4 seizoenen tuinmeubelen van Lazy Susan zouden goed tegen lagere temperaturen en tegen regen en sneeuw opgewassen moeten zijn. Zo zou je er op een plotseling, zonnige herfst- of winterdag ook nog gebruik van kunnen maken door een boek te lezen op je terras of te genieten van een kop thee of koffie. Helemaal mooi om nog wat extra zonne-uurtjes mee te pakken tijdens de donkere maanden in de winter. Ook wanneer de lente weer aanbreekt en het weer nog erg wisselvallig is, zijn 4 seizoenen tuinmeubelen ideaal.

 

Natuurlijk zijn onze tuinmeubelen net zo stijlvol en comfortabel als tuinmeubelen van welk materiaal dan ook. Zo vind je altijd een model dat past bij de tuin en het terras.

Welk soort tuinmeubelen kun je het beste als vierseizoenen-tuinmeubel aanschaffen?

Welk meubelstuk voor in de tuin kun je het beste in weerbestendige vorm kopen zodat je deze het hele jaar door buiten kunt laten staan? Wij denken als eerste aan een eettafel met bijbehorende stoelen. Als het gaat om een eettafel voor 6, 8 of 10 personen dan gaat het vaak om een object van groter formaat dat iets meer weegt. Onze aluminium tuinmeubelen zijn licht van gewicht maar nog altijd zwaarder dan kunststof varianten. Als je je eettafel zorgeloos buiten kunt laten staan, dan bespaar je je een hoop ruimte en gesjouw. Tuinstoelen zijn een makkelijker verhaal, want daarvan kun je er altijd een paar buiten laten staan en de rest opbergen.

Loungesets

Een loungeset is vaak ook groter van formaat. Vaak associëren we een loungeset met ontspannen buiten zitten na een lange werkdag of in het weekend, in gezelschap en/of onder het genot van een hapje en drankje. Loungesets zijn vooral veel gezien tijdens de zomermaanden.

Ligbanken

Ligbanken hebben we bij Lazy Susan hebben we in ons assortiment opgenomen! Niet omdat we zelf lui zijn, maar we weten dat het een heerlijke toevoeging is voor je tuin. Om uren neer te strijken op een ligbed heb je vaak iets hogere temperaturen nodig; het is geen item waar je in de winter graag gebruik van maakt. De ligbedden zijn gemaakt van onderhoudsvrij gegoten aluminium waardoor ze goed bestand zijn tegen een zomerse bui.

Tuinbankjes & bistrosets

Een bankje is iets dat je vaak vier seizoenen lang buiten ziet staan, bijvoorbeeld in de voortuin van een huis. Fietsend door de straat kom je ze regelmatig tegen. En wat dacht je van een bistroset? Perfect voor een ontbijt in de tuin. Met een kop espresso erbij waan je je zo op een terras in Rome of Parijs!

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.