Wat biedt de beste bescherming voor tuinmeubilair?

Als u uw buitenmeubilair het hele jaar door op uw terras wilt laten staan, is het belangrijk dat u weet wat de beste bescherming is voor verschillend materiaal...


Het maakt niet uit welke tijd van het jaar het is, het is zeer waarschijnlijk dat als u tuinmeubilair heeft, u het liever buiten laat staan in plaats van het steeds op te bergen.

Het goede nieuws is dat tuinmeubelen buiten kunnen blijven staan, of het nu sneeuwt, regent of snikheet is!

Maar de meeste soorten buitenmeubilair moeten wel worden beschermd om roest en schimmelvorming te voorkomen en de levensduur ervan te verlengen.

Dus kijk samen met Lazy Susan hoe u uw buitenmeubilair het beste kunt beschermen.

Het type meubilair is belangrijk

Verschillende soorten meubilair hebben verschillende niveaus van resistentie. Laten we er eens naar kijken en hoe het weer ze beïnvloedt:

Metalen meubilair

Metalen meubelen, zoals de hoogwaardige aluminium meubelen van Lazy Susan, zijn het meest bestendig van allemaal en hebben niet veel bescherming of onderhoud nodig. Toch kan het geen kwaad autowas te gebruiken dat een laagje bescherming kan bieden tegen de zonnestralen. Dit geldt voor zomer en winter.

Het is echter belangrijk op te merken dat aluminium niet roest, maar tuinmeubilair van ijzer wel. Dit zal extra bescherming nodig hebben.

Hout

Houten tuinmeubilair daarentegen vereist een andere methode. Om ze te beschermen tegen de UV-stralen van de zon, kunt u ze verzegelen met een laag polyurethaan. Als u op zoek bent naar polyurethaan, let er dan op dat het een UV-filter bevat.

Kunststof

Voor kunststof tuinmeubelen moet u een tuinmeubelbeschermer aanbrengen die sterk genoeg is om ze tegen de zon te beschermen. Kunststof meubilair is een van de slechtste soorten buitenmeubilair als het gaat om resistentie tegen de zon. Ze kunnen snel (en ernstig) verkleuren als er te veel zonlicht opvalt.

Investeren in beschermhoezen

Welk type tuinmeubilair u ook hebt, het is een slim idee om te investeren in beschermhoezen. Dit is de meest voor de hand liggende oplossing om uw meubilair te beschermen en u kunt ze gebruiken wanneer uw tafels en stoelen niet in gebruik zijn. U kunt terrasmeubelhoezen of wikkels gebruiken.

Afdekken

Tuinmeubelhoezen zijn nuttig in de winter en voorkomen dat slecht weer zoals sneeuw en hagel uw tafels en stoelen beschadigt.

Ik raad u echter sterk aan om hoezen met ademende stof te kopen, want die zorgen voor de broodnodige luchtcirculatie! Zo krijgt eventueel opgesloten water de kans om te verdampen.

Plastic wikkels

Plastic wikkels zijn een andere populaire keuze. Ze zijn goedkoop, maar - net als terrasmeubelhoezen - kan het ademend vermogen een probleem zijn. Ik raad aan om een paar touwen te kopen en die te gebruiken om de wikkels mee vast te maken.

Zet uw meubels vast op de grond

Sommige soorten tuinmeubilair zijn steviger dan andere, wat betekent dat ze beter bestand zijn tegen windstoten.

Dit geldt zeker voor metalen meubilair, dat u waarschijnlijk buiten kunt laten staan zonder het eerst te verankeren.

In andere gevallen, zoals bij houten meubilair, is het een goed idee om uw tafels en stoelen indien mogelijk vast te binden. Dit kan bijvoorbeeld met dekankers.

Houd uw meubels in de schaduw

Zoals we al eerder zeiden, is zelfs de Nederlandse zon krachtig genoeg om schade toe te brengen aan uw buitenmeubilair als u het op zijn beloop laat.

Om de levensduur van uw meubels te verlengen, is het het beste om ze zoveel mogelijk uit de zon te houden.

Natuurlijk wilt u ook van de zon kunnen genieten. Daarom heeft u een beetje balans nodig. Houd ze in de schaduw wanneer ze niet worden gebruikt, overweeg te investeren in een parasol, en zorg ervoor dat u ze bijvoorbeeld in de was zet, afhankelijk van het type meubelen dat u heeft (zie hierboven).

Neem uw meubels mee naar binnen (als dat kan)

Het is misschien niet mogelijk om uw meubels binnen te zetten als ze niet worden gebruikt of als de winter is ingetreden (ik snap het - niet iedereen heeft de ruimte).

Maar als u ze binnen kunt zetten, en vooral als u opslagruimte heeft in een garage, raad ik u dat ten zeerste aan. Niet alleen beschermt u uw meubels tegen het weer, maar u bespaart ook tijd en geld op het gebied van onderhoud.

Final Thoughts
Conclusie... 

Welk type buitenmeubilair u ook hebt, het is belangrijk om het een paar keer per jaar schoon te maken en de juiste was of beschermer aan te brengen die het vrij van roest houdt.

En als u investeert in een beschermhoes, zorg er dan voor dat deze een ademende stof heeft en blijf controleren op waterophoping. Een laatste tip: waterophoping is slecht nieuws voor uw meubels, want dit leidt tot schimmelvorming!

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.