Kunnen tuinmeubelkussens buiten blijven liggen?

We hebben onlangs een aantal artikelen gepubliceerd waarin we uitgebreid ingaan op de vraag waarom ons gegoten aluminium weerbestendig is, maar hoe zit het met onze tuinmeubelkussens?

Onze tuinmeubelkussens zijn gemaakt van een waterdicht, sneldrogend materiaal, maar kunnen ze net als onze metalen tuinmeubelen buiten blijven staan?

Nou, daar kunnen we meteen een groot “nee” op antwoorden! Ons advies is om ze goed op te bergen (in een ademende kussenhoes voor buiten) en ze niet buiten te laten liggen als ze niet worden gebruikt.

Ja, ze zijn waterdicht, dus als je ze in de zomer in de tuin laat liggen en er komt plots een stortbui voorbij, wat, laten we eerlijk zijn, zeer goed mogelijk is, dan blijven ze perfect in orde.

De stof van de kussens is sneldrogend en de kussenhoezen kunnen gemakkelijk met een rits worden verwijderd als u ze wilt schoonmaken. We raden u echter niet aan om ze voor langere tijd buiten te laten liggen, want dan zullen ze er behoorlijk verweerd uitzien.

Waterdicht betekent niet dat ze weerbestendig zijn, zoals bij gegoten aluminium. Langdurige blootstelling aan het weer zal de stof beschadigen. Onze meubelen kunt u gemakkelijk afwassen met een lauwwarm sopje, maar er kunnen vlekken op de stof zichtbaar worden en bovendien schimmelen ze snel in ons vochtige klimaat.

Can our garden furniture cushions be left outside?

IIn dit artikel gaan we dieper in op het materiaal dat we gebruiken, waarom we dit materiaal hebben gekozen en hoe we de kussens schoonmaken als ze een beetje vuil worden.

Waarom tuinmeubelkussens kopen?

Hoewel gegoten aluminium het perfecte materiaal is voor een wisselvallig klimaat, omdat het zowel weersbestendig als onderhoudsarm is, blijft het metaal en kan het warmte geleiden, waardoor het warm aanvoelt in de directe zomerzon. Onze tuinmeubelkussens voegen niet alleen een beetje stijl toe, maar verhogen ook de mate van comfort, omdat u nog steeds op de meubelen kunt zitten wanneer ze door de zon te heet aanvoelen.

Wij bieden een uitgebreid assortiment aan als aanvulling op ons gamma met tuinstoelen en -banken, allemaal met elastieken bandjes om ze op hun plaats te houden zodat ze niet gaan schuiven. Of u nu op zoek bent naar een enkel zitkussen, een kussen voor een ligstoel, bank of een kussen voor een inklapbare stoel, ze zijn zo gemaakt om perfect te passen en om niet van de stoelen af te glijden.

Why buy garden furniture cushions?

Om het schoonmaken te vergemakkelijken, kunnen de kussenhoezen via een rits worden verwijderd en in de wasmachine worden gewassen. Wij gebruiken een speciaal buitentextiel dat niet vervaagt of slijt en de collecties zijn verkrijgbaar in een reeks tuinvriendelijke kleuren.

Waar zijn kussens voor buitenmeubelen van gemaakt?

Al onze tuinkussens worden geleverd met een schuimvulling die gemaakt is van 100% polyestervezel waarbij wordt voldaan aan het “Schedule 2 Furniture Fire Regulations 1988 (BS5852)” voorschrift.

Polyester is het perfecte materiaal voor tuinmeubelkussens omdat het inherent unieke kwaliteiten heeft. Het is uiterst bestendig en bestand tegen uitzakken, krimpen, kreuken en uitrekken, wat betekent dat ze bij herhaaldelijk gebruik hun vorm behouden.

De gebruikte vezels zijn zeer sterk en toch licht. Zelfs de kussenhoezen van onze grote bankkussens bijvoorbeeld zijn gemakkelijk te verwijderen en weer om het schuimkussen heen te plaatsen en toch zijn ze sterk en bestendig.

Net als de hoezen is het schuimrubberen kussen sneldrogend en gemakkelijk te onderhouden. Ze kunnen snel van onze kussenhoezen worden verwijderd en gemakkelijk met de hand worden gewassen en gedroogd.

Op onze labels staat dat het schuimkussen voldoet aan het “Schedule 2 Furniture Fire Regulations 1988 (BS5852)” voorschrift. Dit is de norm die gebruikt wordt om de ontvlambaarheid van materiaalcombinaties, zoals van kussenhoezen en vullingen in gestoffeerde zitmeubelen, te reguleren.

Tuinmeubelen worden vaak geplaatst in de buurt van barbecues, terrasverwarming, buitenkachels, etc., dus deze verordening zorgt ervoor dat al onze kussens voldoen aan de vereiste norm voor beperkte ontvlambaarheid.

What are outdoor furniture cushions made from?

De tuinkussens zijn niet vuurbestendig dus u dient ze op veilige afstand van open vuur te houden. Maar voor uw veiligheid zullen ze langzaam smeulen als er een verdwaalde vonk op terechtkomt, in plaats van dat ze vlam vatten.

Wij hebben ervoor gekozen onze kussenhoezen te maken van een combinatie van polyester en katoen in overeenstemming met de “Schedule 4 en Schedule 5 Furniture Fire Regulations 1988 (BS5852)” voorschriften. We gebruiken deze twee stoffen expres samen om die combinatie van waterbestendigheid en een zacht aanvoelend kussen voor extra comfort te leveren.

De stof is 'middelzwaar' en voelt daardoor flexibeler aan dan bijvoorbeeld een zware stof als canvas, maar is sterker en beter geschikt voor buitengebruik dan bijvoorbeeld een lichtgewicht stof die je bij een binnenkussen zou aantreffen. Een gulden middenweg dus.

We hebben onze stoffen ook UV behandeld, zodat ze niet vervagen in de zon. Dat geldt echter niet voor een oneindig aantal lichturen. Als u ze buiten in de directe zon zou laten liggen, zullen ze worden beschadigd, dus wij raden u altijd aan ze op te bergen als u ze niet nodig heeft.

Met betrekking tot de “Schedule 4 en Schedule 5 Furniture Fire Regulations 1988 (BS5852)” voorschriften die wij op de labels hebben gedrukt, blijkt net als uit Schedule 2 hierboven dat onze hoezen ook voldoen aan de twee vereiste tests: de Schedule 4 is de “Cigarette Test”, en de “Schedule 5 “Match Test”.

Het “Furniture Fire Regulations 1988 (BS5852)” voorschrift is de beste praktijkrichtlijn voor brandtesten en tests op het gebied van ontvlambaarheid van gestoffeerde producten in de Britse meubelindustrie en bevat de eisen voor de vuurbestendigheid van onze kussens.

Hoe onze tuinmeubelkussens te onderhouden en op te bergen

Als u zitkussens koopt voor tuinmeubilair, is het natuurlijk belangrijk dat u de meubelen goed verzorgt en onderhoudt.

In tegenstelling tot onze tuinmeubelen, die het hele jaar door buiten kunnen blijven staan, kunt u onze kussens het beste goed opbergen als u ze niet gebruikt.

Whilst they’re constructed from a waterproof fabric and filled with a quick-drying foam if you leave them outside and they’ll quickly get dirty, so they’re best stored indoors when not in use.

Hoewel ze zijn gemaakt van een waterafstotende stof en gevuld zijn met een sneldrogend schuim, als u ze buiten laat staan worden ze snel vuil, dus kunnen ze het beste binnen worden opgeborgen als ze niet worden gebruikt.

Als ze vuil worden, wat vaak gebeurt bij het eten, drinken en genieten van uw tuin in het algemeen, kunt u de stoffen hoes gemakkelijk van het zitkussen verwijderen via een ritssluiting om ze zo nodig te wassen.

Our Garden Furniture Cushions Care Label

Het onderhoudsetiket op onze kussens ziet u in de afbeelding hierboven en de BS-codes en symbolen betekenen het volgende:

   

1. Wassen op 30 graden

Als de kussenhoezen er een beetje vies uitzien, kunt u ze volgens ons waslabel in de wasmachine wassen op 30 graden. Deze temperatuur (of lager) is voldoende voor hoezen die een algemene wasbeurt nodig hebben, in plaats van een gerichte vlekverwijdering.

2. Alleen handwas

Was de tuinmeubelkussens het beste met de hand, omdat dat de veiligste en meest effectieve manier is om ze schoon te maken. Vul de gootsteen met warm water en een mild schoonmaakmiddel, dompel de kussens erin en laat ze een paar minuten weken. Voor hardnekkige vlekken raden wij u aan een vlekkenverwijderaar zoals Vanish te gebruiken. Spoel ze na het wassen af met koud water, maar vermijd het om de hoezen uit te wringen om overtollig water te verwijderen, want dan kunt u ze beschadigen of vervormen. Leg ze in plaats daarvan plat te drogen tussen twee handdoeken in en duw de kussens in de handdoeken om het overtollige vocht door de handdoeken te laten absorberen.

3. Niet bleken

Als u een bijzonder vervelende, hardnekkige vlek op uw kussen heeft, zoals bijvoorbeeld rode wijn, dan kan de verleiding groot zijn om naar het bleekmiddel te grijpen. Het Niet bleken-symbool staat echter niet voor niets op onze kussens. Zelfs een niet-chloorhoudend bleekmiddel dat als 'kleurveilig' wordt beschouwd, is een absolute “nee”.

  

4. Niet strijken

Droog ze door ze plat neer te leggen en u hoeft ze veel minder te strijken. Eventuele lichte kreukels verdwijnen bij gebruik. Bij handwas verwijdert u overtollig vocht door dit tussen twee handdoeken eruit te duwen. Als u ze in de wasmachine wast, voeg dan een beetje wasverzachter toe en centrifugeer ze alleen op een lage stand om kreuken te voorkomen..

5. Niet in de droger

Zelfs op een koele stand kunt u de droger beter vermijden. Hierdoor vervagen de kleuren en worden de vezels beschadigd en krimpt de stof. U kunt ze het beste plat op een droogrek laten drogen of aan de waslijn ophangen.

Why purchase garden furniture cushions?

Als u onze Tuinmeubelen met of zonder kussens in uw tuin heeft staan, dan ontvangen we graag een paar foto’s voor onze Iets Goeds Doen liefdadigheidsactie. U kunt ons taggen @LazySusanFurniture op Instagram of Facebook of mail ze naar ons op [email protected].

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.