Kunnen onze metalen tuinmeubelen hout en composietvloeren beschadigen?

Vorige keer keken we naar betegelde terrassen, dus ditmaal willen we onderzoeken of onze metalen tuinmeubelen, houten terrassen en vlonders kunnen beschadigen...

Ons recente artikel kan je metalen tuinmeubelen plaatsen op een betegeld terras was een reactie op een aantal e-mails die we hadden ontvangen van klanten die zich zorgen maakten over steenslag.

Wij verzekeren u echter dat u zich geen zorgen hoeft te maken, want onze tuintafels en -stoelen worden geleverd met inschroefbare kunststof doppen (zie hieronder) die het meubelstuk zelf en het terras beschermen, en ze zijn verstelbaar voor op ongelijke oppervlakken.

Our Screw In Garden Furniture Feet Pads

Als antwoord op het bericht waarom onze meubels betegelde terrasvloeren niet beschadigen, ontvingen we een opmerking die ons over andere soorten terrasvloeren deed nadenken.

Een klant laat in het voorjaar een nieuw composiet terras installeren en wilde weten of haar Lazy Susan tuinmeubelen krassen kunnen maken op de terrasplanken?

Het is een zeer goede vraag en een die we graag nader onderzoeken...

Will our metal garden furniture damage wood and composite decking?

Zowel echt hout als composietvloeren zijn mooi om te zien maar duur om aan te leggen, maar laat ons u nogmaals verzekeren dat er geen reden tot onrust is.

Onze metalen tuinmeubelen beschadigen, met enige voorzichtigheid gezegd, geen hout of composietvloeren!

Laten we voor uw gemoedsrust eens kijken waarom. Bovendien hebben we een paar eenvoudige tips om uw terras te beschermen tegen tuinmeubilair in het geval u zich zorgen maakt.

Wat is het verschil tussen houten en composiet terrassen?

Natuurlijk weten we allemaal wat vlonders zijn en wat hout is, maar composiethout en composietvlonders zijn de nieuwkomers, dus een beetje verduidelijking en een korte uitleg is hier op zijn plaats.

Wikipedia definieert hout composiet als:

“Composiet hout is een materiaal dat een mengsel is van houtvezels, kunststof en een soort bindmiddel. Deze ingrediënten worden samengevoegd tot een materiaal met een grotere dichtheid en sterker en zwaarder is dan hout alleen, een hout-plastic composiet.”

Een traditioneel houten terras wordt gewoonlijk gemaakt van onder druk behandeld zacht hout dat op industriële wijze is "geïnjecteerd" met een houtverduurzamingsmiddel (goedgekeurd volgens de voorschriften van de Britse regering) om een materiaal te verkrijgen dat geschikt is voor een terras.

What is the difference between wood and composite decking?

Composietterrassen en hun mix van houtvezels en gerecycled kunststof zijn ontworpen om uw tuin de uitstraling van een echt houten terras te geven, terwijl de nadelen van hout, zoals groot onderhoud, worden weggenomen.

Hoewel het vaak duurder is dan echt hout, is composiethout bestendiger en hoeft u het niet steeds opnieuw te schuren en te beitsen.

Hout is nog steeds het meest gangbare materiaal voor terrassen, maar het gaat niet eeuwig mee, terwijl composiet daarentegen de natuurlijke uitstraling van het echte hout mist.

What is the difference between wood and composite decking?

Er is nu ook een derde optie en dat zijn PVC-terrassen. Terwijl composiet terrassen ontworpen zijn om minder vocht op te nemen dan echt hout, gaat PVC nog een stap verder en neemt geen vocht op.

De PVC-vlonders zijn ook gemaakt van een thermoplast, zodat ze opnieuw kunnen worden gesmolten en gerecycled.

Waarom onze metalen tuinmeubelen geen krassen maken op uw terras

Het voordeel van hout ten opzichte van composiet- en PVC-terrassen is dat ze gemakkelijk gerepareerd kunnen worden. Als je het bijvoorbeeld zou beschadigen door het schuiven met een stoel, kun je de kras gemakkelijk opvullen, schuren en opnieuw beitsen.

Why our metal garden furniture won’t scratch your decking

Composiet en PVC zijn weliswaar vrij sterk, maar er kunnen krassen op komen en reparatie is iets ingewikkelder (hoewel u zo nodig een of twee planken kunt vervangen).

Vooral tuintafels en stoelen met metalen poten kunnen krassen of vlekken op het terras veroorzaken. Tuinmeubelen moeten vaak worden verplaatst, dus het loont om voorzichtig te zijn en tuinstoelen op te pakken in plaats van ze te verslepen.

Close up of our Plastic Garden Furniture Feet Pads

Zoals in de inleiding vermeld, leveren wij onze tuintafels en -stoelen met inschroefbare kunststof doppen (op de foto hierboven), en de reden daarvoor is drieledig:

  1. Om te voorkomen dat onze metalen meubelen krassen maken op het terras.
  2. Om te voorkomen dat het terrasoppervlak (vooral steen) de beschermlaag van onze metalen meubelen afschilfert.
  3. Om de hoogte aan te passen op ongelijke oppervlakken.

De kunststof doppen zijn ontworpen om soepel over uw terras te schuiven en krassen te voorkomen. Dat wil niet zeggen dat ze geen krassen kunnen maken, want enige voorzichtigheid is geboden, en zoals het gezegde luidt: "voorkomen is beter dan genezen".

Hoe voorkomt u krassen op uw terras door tuinmeubilair?

How to prevent scratches on your decking from garden furniture

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om het risico van krassen op alle soorten terrassen te minimaliseren, of het nu gaat om hout, composiet of PVC, en dit zijn de top 5 oplossingen van het Lazy Susan team:

1. Houd uw terras schoon en goed onderhouden

Keep your deck clean and well maintained

De beste manier om uw terras te beschermen tegen krassen is waarschijnlijk door goed onderhoud en het schoon te houden. Of het nu gaat om hout of composiet, het is van essentieel belang om uw terras vrij te houden van vuil zoals takjes en steentjes, omdat die onder uw voeten of meubels terecht kunnen komen.

Als u een houten terras hebt, is onderhoud van cruciaal belang om het in een goede staat te houden. Houd het schoon en verzorg het met gespecialiseerde behandelingen om niet alleen slijtage en krassen te voorkomen, maar om het zo goed mogelijk te beschermen tegen het weer en de kans op kromtrekken of splijten te verkleinen.

2. Til de tuinmeubelen op uw terras op

Lift don’t drag your garden furniture on your decking

We hebben dit hierboven al vermeld, maar het is de moeite waard om te herhalen dat als je het tuinmeubilair moet verplaatsen, of het nu een tuinstoel is die je naar je toe trekt om op te gaan zitten of een bank die je moet verplaatsen om onder te vegen, het is belangrijk ze op te tillen in plaats van te slepen.

Dit geldt niet alleen voor meubels, maar ook voor opbergboxen, speelgoed, barbecues, etc. En dit houdt meer verband met punt één, vaak zal het voorwerp geen krassen maken op het terras, maar vuil en steentjes die hun weg vinden naar het terras kunnen eronder vast komen te zitten en schade aanrichten.

3. Bevestig viltglijders onder tuintafels en tuinstoelen

Add felt to the feet pads of our garden chairs and tables

Als u Lazy Susan tuinmeubelen hebt en u bent nog steeds een beetje bezorgd over de kunststof doppen op uw houten of composiet terras, dan is het een handige truc om er waterdichte viltkussentjes onder aan te brengen.

4. Gebruik stoelpootdoppen en tafelpootdoppen op uw tuinmeubelen om uw terras te beschermen

Use feet cups on your garden furniture to protect your deck

Heeft u tuinmeubelen van een andere leverancier zonder bijgeleverde doppen, dan is de beste oplossing: rubberen doppen.

U kunt op Amazon en eBay rondkijken voor de beste variant qua vorm en grootte, de keuze is groot. Als u bijvoorbeeld een vierkante houten set hebt, zoek dan naar iets als de bovenstaande afbeelding. Bij ronde poten passen ronde siliconendoppen beter.

Use feet cups on your garden furniture to protect your deck

5. Leg een tuinkleed op uw terras

Place an outdoor rug on your deck

Vloerkleden voor buiten zijn niet alleen trendy en super stijlvol, ze bieden ook een uitstekende bescherming voor het oppervlak van uw terras. Ze zijn gemaakt van stoffen die ontworpen zijn om veel te worden belopen en blootstelling aan het weer te weerstaan zonder dat er vlekken of schimmelvorming ontstaan.

Een goed tuinkleed beschermt uw houten of composietterras op druk belopen plaatsen zoals de zitzone en beschermt de planken tegen krassen van vaak verschoven stoel- en tafelpoten.

Als u tips hebt of producten kent die u heeft gebruikt om te voorkomen dat metalen tuinmeubelen hout en composietterrassen beschadigen, deel ze dan door hieronder een opmerking te plaatsen.

Als u foto's heeft van onze Tuinmeubelen op uw terras of patio, dan ontvangen we graag een paar foto’s voor onze Iets Goeds Doen liefdadigheidsactie. U kunt ons taggen @LazySusanFurniture op Instagram of Facebook of mail ze naar ons op [email protected].

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.