Kun je metalen tuinmeubelen op kunstgras zetten?

Het echte gazon hebben we al besproken, dus in dit artikel willen we het hebben over of je metalen tuinmeubelen op kunstgras kunt zetten en hoe je een kunstgazon het beste kunt beschermen en onderhouden...

Hier bij Lazy Susan denken we dat er niets tegen echt gras op kan, maar als je huisdieren hebt, slechte grond of helemaal geen grond (zoals bijvoorbeeld op een dakterras of balkon) dan is kunstgras een goede uitkomst.

Het is ongelooflijk bestendig en dankzij de moderne technologie zien synthetische graszoden er steeds meer uit (en voelen aan) als echte graszoden.

Het meeste kunstgras is gemaakt van polypropyleen of nylon polyamide, en zoals we allemaal weten, brengt kunststof, plastic, een aantal milieuproblemen met zich mee, zoals microplastics die hun weg vinden naar, nou ja, vrijwel alles.

Ons advies als u toch voor kunstgras wilt kiezen, is om onderzoek te doen en te zoeken naar synthetische graszoden die (zowel de mat als de vezels) 100% recyclebaar zijn. En hoewel wij het gebruik ervan nooit zouden aanprijzen boven het echte gras, is modern ecogras (van een gerenommeerde leverancier) een goede optie als u geen echt gazon kunt aanleggen.

We hebben al besproken of tuinmeubelen op echt gras kunnen staan, dus deze keer willen we onderzoeken of je onze metalen tuinmeubelen ook veilig op kunstgras kunt zetten.

Mogen onze metalen tuinmeubelen op een kunstgazon staan?

Is it OK to put our metal garden furniture on a synthetic lawn?

De beste manier om over kunstgras te denken is om het te zien als een tapijt in uw huis... Het is volkomen veilig om meubels op een tapijt te plaatsen, maar je moet er wel op voorbereid zijn dat het inkepingen achterlaat, vooral bij zwaardere meubelstukken.

Ook krijg je, net als bij tapijt, waar voor je geld. Goedkope kunstgazons zullen snel tekenen van slijtage vertonen, terwijl kunstgras van goede kwaliteit veel bestendiger is.

Dus ja, het is perfect in orde om onze metalen tuinmeubelen op kunstgras te plaatsen, maar dat gaat wel gepaard met een paar waarschuwingen. Bovendien hebben we een paar handige tips om uw kunstgras mooi te houden en slijtage tot een minimum te beperken.

Zorg ervoor dat het tuinmeubilair in goede staat is

Het eerste waar u op moet letten is de staat van de tuinmeubelen die u op het kunstgras wilt plaatsen. Controleer of ze in goede staat zijn en of er geen scherpe randen, spaanders, splinters, etc. op de poten zitten.

Make sure the garden furniture is in good condition

Onze collectie heeft gladde, afgeronde poten, zodat er geen scherpe randen aan kunnen zitten. Ze worden ook geleverd met kunststof inschroefbare beschermdoppen zoals op de foto hierboven.

Deze zijn vooral bedoeld om te voorkomen dat het metaal afbrokkelt op een hardere ondergrond zoals steen en om de hoogte te kunnen aanpassen op een ongelijke ondergrond. Wij raden u aan ze toch te gebruiken wanneer u het meubilair op kunstgras neerzet.

Heeft u tuinmeubelen van andere materialen zoals hout of rotan, dan is het belangrijk dat de afwerking van de poten even glad is als van de onze. U wilt niets dat de kunstgrasvezels kan beschadigen of de grasmatten kan doen scheuren.

Zorg ervoor dat u uw tuinmeubelen om de paar maanden verplaatst

Net als bij een tapijt in huis zullen tuinmeubelen (zoals een bank of eettafel binnen) door het gewicht vaak een inkeping achterlaten in uw kunstgras. En de beste manier om dit aan te pakken is om het regelmatig te verplaatsen, om de paar maanden ongeveer.

Het is niet nodig om het ver te verplaatsen. Gewoon iets opschuiven en zorgen dat alle poten op een stukje vers gras staan. Dat is een groot voordeel van onze tuinmeubelen van gegoten aluminium. Ze voelen robuust aan zoals u van metaal gewend bent, maar zijn veel lichter dan ijzer en staal, dus gemakkelijker op te pakken en te verplaatsen.

Bezit u zwaardere meubelstukken van ijzer of hout, dan is het nog belangrijker dat ze regelmatig worden verplaatst, want de inkeping kan blijvend worden of moeilijk weg te werken zijn.

Als u vanaf het begin weet dat u zwaardere stukken zoals een grote buitenbank op kunstgras wilt plaatsen, zorg er dan voor dat u gaat voor een stevigere kunstgrasmat die is ontworpen om bestendiger en slijtvaster te zijn.

Wat is het beste type tuinmeubilair voor kunstgras?

What is the best type of garden furniture to put on artificial grass?

Als u bang bent dat tuinmeubilair afdrukken achterlaat op uw nieuwe kunstgras, dan is de beste oplossing wellicht om nieuw te kopen.

Natuurlijk zijn we bevooroordeeld, want gegoten aluminium is robuust maar licht. In combinatie met de kleine afdruk van de poten van onze klassiek gestileerde collectie heeft u de perfecte oplossing. Het doet ons pijn het te zeggen, maar meubels van kunststof en rotan zijn ook een goede optie.

Gegoten aluminium heeft echter genoeg gewicht om het dat kwaliteitsgevoel te geven en het waait niet zo gemakkelijk om als kunststof en rotan, maar het is nog steeds licht genoeg dat u het kunt oppakken en verplaatsen. Bovendien is het onderhoudsarm en onze kunststof doppen helpen uw kunstgras verder te beschermen.

Hoe beschermt u uw kunstgras tegen tuinmeubilair?

Als u zich toch zorgen maakt over uw meubilair, dan hebben we hier een aantal goede oplossingen om eventuele schade te beperken en uw buitenruimte er toch stijlvol uit te laten zien.

1. Plak viltglijders onder de poten van uw tuinmeubelen

Add Felt or Rubber Feet Pads to your garden furniture

Als u in het bezit bent van onze tuinmeubelen en u bent nog steeds een beetje bezorgd over de kunststof stoeldoppen op uw kunstgras, dan is het een uitkomst om een paar zachte, waterdichte viltglijders of rubberen doppen aan te brengen.

2. Voeg rubberen stoeldoppen toe aan uw tuinmeubelen

Add Rubber Feet Cups to your garden furniture

Als u tuinmeubelen van een andere leverancier hebt die niet over kunststof stoeldoppen beschikken of u wilt onze meubelen nog beter beschermen, dan zijn rubberen stoeldoppen een uitkomst.

Add Rubber Feet Cups to your garden furniture

Als alternatief bij een ronde poot zouden siliconen tafelpoot- of stoelpoothulzen uitstekend passen en uw kunstgras verder helpen beschermen tegen slijtage.

3. Combineer uw kunstgras met een tuinkleed

Pair your artificial grass with a Garden Rug

Hoewel de bovenstaande oplossingen helpen voorkomen dat de meubels de vezels van uw kunstgazon beschadigen, kunnen ze toch inkepingen achterlaten, dus blijf regelmatig verplaatsen.

U kunt de afdrukken ook sterk verminderen door het te combineren met een tuinkleed. Maak er een blikvanger van en zorg voor wat extra stijl.

Dunelm has a great range of stylish garden rugs that are hard-wearing and fully weather resistant, such as their Traditional Reversible Outdoor Rug in Blue (above).

4. Combineer uw kunstgras met een stenen terras of vlonder

Als u een zit- of eethoek wilt creëren die iets permanenter is, dan is de beste oplossing misschien om uw kunstgras te combineren met iets permanents zoals een houten terras of vlonder of een betegeld terras (zoals van deze klant op de foto hierboven).

Op die manier krijgt u het beste van twee werelden, het zal er aantrekkelijk uitzien en de verschillende materialen zullen niet alleen visueel iets toevoegen, maar kunnen ook helpen om een kleinere ruimte groter te doen lijken of een groter perceel een beetje meer intimiteit te geven.

Hoe onderhoud je kunstgras?

Als u toch inkepingen in uw kunstgras krijgt, is het belangrijk om niet aan de kunstvezels te trekken.

Kunstgras is opgebouwd uit een garen (de kunststof grasvezels) en de drager (die vaak van rubber is). Als u er te hard aan trekt, kan de mat scheuren of dunner worden.

De beste manier om inkepingen aan te pakken is een beetje warm water erop te gieten, een minuut of twee te laten staan en dan voorzichtig te borstelen met een zachte borstel. Dit zou voldoende moeten zijn om de vezels uit elkaar te halen en weer overeind te krijgen.

Als het gaat om algemeen onderhoud, zien velen van ons dit over het hoofd bij de aanleg van kunstgazons. Als u uw gazon echter in goede staat wilt houden, is een beetje liefde en toewijding nodig.

De onderstaande video van de “Fixing Expert” is een goede plek om te beginnen, want hij laat stap voor stap zien hoe je een kunstgrasveld het beste kunt schoonmaken en er zijn enkele nuttige tips om het er als nieuw uit te laten zien:

Een laatste aanbeveling: zet geen barbecue of terrasverwarming op kunstgras. Zelfs als het verhoogd of op poten staat, kan de hitte de synthetische vezels doen smelten.

De meeste tuinmeubelen uit ons assortiment brengen geen schade toe aan een kunstgrasveld van goede kwaliteit. Gewoon regelmatig een centimeter of twee verschuiven en eventuele inkepingen uitborstelen.

Als u toch per ongeluk uw gazon beschadigt, bel dan een vakman, die kan u vaak van advies voorzien en het gazon repareren.

Als u foto's heeft van onze Tuinmeubelen Als u foto's heeft van onze Tuinmeubelen op uw kunstgras, dan ontvangen we graag een paar foto’s voor onze Iets Goeds Doen liefdadigheidsactie. U kunt ons taggen @LazySusanFurniture op Instagram of Facebook of mail ze naar ons op [email protected].

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.