Is riet of rotan het beste voor tuinmeubilair?

Deze maand wegen we de voor- en nadelen af en vragen we ons af of riet of rotan beter is als materiaal voor tuinmeubilair...

Riet en rotan zijn twee soorten buitenmeubilair die in Europa worden verkocht.

Beide zien er geweldig uit, ze zijn er in verschillende stijlen en ze hebben hun voor- en nadelen.

Maar hoewel het gemakkelijk is de twee te verwarren, hebben rieten en rotan tuinmeubelen genoeg verschillen om ze uit elkaar te houden - en misschien vindt u de ene beter dan de andere.

Kijk samen met Lazy Susan of riet of rotan een beter alternatief is voor uw tuinmeubilair.

The Differences Between Wicker and Rattan Furniture

De verschillen tussen rieten en rotan meubelen

Het belangrijkste verschil tussen rieten en rotan meubelen is dat, terwijl rotan een materiaal is dat afkomstig is van palmsoorten, is riet dat niet (riet is een manier van weven).

Rieten meubelen kunnen namelijk worden gemaakt van rotan, maar ook van verschillende andere materialen, zoals wilgenhout en bamboe.

Als u bijvoorbeeld rond aan het kijken bent voor tuinmeubilair, komt u misschien iets tegen dat rieten bamboe heet. Dit betekent dat het meubilair is gemaakt van geweven bamboe materiaal.

Voor- en nadelen van rotan meubelen

Pros and Cons of Rattan Furniture

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van rotan meubelen.

Voordelen:

Bestendig

Rotan is een van de meest bestendige soorten tuinmeubilair die op de markt voorhanden is. Zolang je het goed verzorgt, kan het jarenlang meegaan.

Sterk en stevig

We weten dat er op sommige plaatsen in ons land af en toe behoorlijk stevige windvlagen kunnen zijn.

Rotan meubelen zijn sterk genoeg om die vervelende stormachtige dagen te doorstaan.

Goed voor het milieu

Steeds meer consumenten willen milieuvriendelijke producten kopen.

Rotan meubelen zijn samengesteld uit duurzame materialen, wat betekent dat u een steentje bijdraagt aan het milieu.

Minpunten: 

Vereist veel onderhoud

Hoewel Lazy Susan niet terugschrikt voor een beetje werk, kan het feit dat rotanmeubelen veel zorg nodig hebben, sommige klanten afschrikken.

Ja, rotan gaat lang mee, maar alleen als u de zittingen en kussens tegen het weer beschermt en goed let op loslatende vezels.

Niet de goedkoopste

Rotanmeubelen zijn niet het goedkoopste materiaal voor tuinmeubelen en passen dus niet in ieders budget.

En als u het niet goed onderhoudt, kan het een zeer dure investering worden.

Voor- en nadelen van rieten meubels

Pros and Cons of Wicker Furniture

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van rieten meubels.

Voordelen: 

Het ziet er geweldig uit.

Persoonlijk houd ik van de manier waarop rieten meubelen eruitzien. Ze zijn er in verschillende stijlen en u kunt de stijl kiezen die past bij uw tuin.

Bovendien zijn rieten meubelen verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Sterk en bestendig

Rieten tuinmeubilair kan zeer bestendig zijn, afhankelijk van waar het van gemaakt is.

Dat komt omdat, zoals we hebben gezien, riet een weefsel is dat is samengesteld van specifieke materialen - zoals kunststof rotan of bamboe.

Niet vatbaar voor rot

Als u rieten meubelen koopt die gemaakt zijn van synthetische materialen (in tegenstelling tot natuurlijke) of die beschikken over een beschermende behandeling, zullen ze niet zo snel rotten.

Natuurlijk is extreem weer een probleem. Maar als u ze voldoende lakt en elk jaar van een nieuw laagje voorziet, kunnen uw rieten meubels vrij lang meegaan.

Minpunten: 

Kan kostelijk zijn

Net als rotanmeubelen kunnen rieten tafels en stoelen voor buiten een hoge prijs hebben.

U betaalt immers voor het vakmanschap naast het materiaal.

Comfort problemen

Hoewel kussens eventuele comfortproblemen kunnen verzachten, geven sommigen er de voorkeur aan hun tuinmeubilair zonder kussens aan te schaffen.

Als u dat bent, zult u merken dat het niet gemakkelijk is om comfortabel op uw rieten meubels te zitten.

Alternatieven voor rieten en rotan tuinmeubelen

Alternatives to Wicker and Rattan Outdoor Furniture

Als u nog steeds niet zeker weet of u voor rieten of rotan tuinmeubelen moet gaan, is er nog een derde optie die beide zou kunnen overtreffen: Metalen tuinmeubelen.

Metalen tuinmeubelen, waaronder hoogwaardig gegoten aluminium van het type dat wordt gemaakt en verkocht door Lazy Susan, kunnen een geweldige aanvulling zijn op uw tuin.

Een klein probleem is dat metalen meubelen zwaarder zijn dan riet of rotan - maar daar hoeft u over het algemeen alleen rekening mee te houden als u overweegt uw buiteninrichting te veranderen.

Het is sterk genoeg om windstoten te weerstaan en heeft, in tegenstelling tot rieten en rotan meubelen, geen onderhoud nodig, behalve regelmatig schoonmaken.

In plaats daarvan kunt u uw metalen meubelen buiten laten staan in zon, wind of regen zonder u zorgen te hoeven maken over schade op korte of lange termijn.

Metalen meubilair ziet er ook prachtig uit, en het is verkrijgbaar in unieke ontwerpen en patronen die passen bij uw persoonlijke smaak en bij de inrichting van uw tuin.

Conclusie

Rieten en rotan meubelen zijn vergelijkbare opties als het gaat om hun gebruik als tuinmeubilair. Ze zijn bestendig en zien er geweldig uit in de tuin, maar vereisen wel langdurig onderhoud als u ze buiten wilt laten staan.

Metalen tuinmeubelen kunnen bij elk weertype buiten blijven staan, zijn robuust genoeg om de wind te trotseren, en omdat ze in verschillende stijlen verkrijgbaar zijn, kunt u tafels en stoelen kopen die volledig naar uw smaak zijn.

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.