Hoe worden tuinmeubelen van gegoten aluminium gemaakt?

We lichten graag uit hoe tuinmeubelen van gegoten aluminium worden gemaakt om het best te illustreren waarom we ze hebben gekozen voor de Lazy Susan collecties en waarom we denken dat ze het best geschikt zijn voor uw terras...

Gietaluminium is een van die materialen waarvan we vaak denken te weten wat het is, maar velen van ons weten niet waarom het het perfecte materiaal is voor uw tuin.

Door nader te bekijken hoe onze tuinmeubelen van gegoten aluminium worden gemaakt, kunnen we hopelijk de voordelen van dit weerbestendige metaal belichten en uitleggen waarom we het als basismateriaal voor ons assortiment tuintafels, stoelen, banken en ligstoelen hebben gekozen.

De Royal Society of Chemistry definieert aluminium als:

“Aluminium is een zilverwit, licht metaal. Het is zacht en kneedbaar. Toepassingen: aluminium wordt gebruikt in een grote verscheidenheid aan producten zoals blikjes, folies, keukengerei, raamkozijnen, biervaten en vliegtuigonderdelen. Dit komt door zijn bijzondere eigenschappen.”

Wikipedia’s vermelding daarentegen definieert het als:

“Aluminium is een chemisch element met het symbool Al en atoomnummer 13. Aluminium heeft een lagere dichtheid dan andere gewone metalen, ongeveer een derde van die van staal. Het heeft een grote affiniteit met zuurstof, en vormt een beschermende oxidelaag op het oppervlak bij blootstelling aan de lucht.”

Wat is gegoten aluminium?

In ons redenen om tuinmeubelen van gegoten aluminium te kopen artikel van lang geleden in 2012, definieerden we gegoten aluminium als:

“Gietaluminium is, in een notendop, een metaallegering die een van de verschillende processen heeft doorlopen die bekend staan als gieten. In wezen ontstaat het wanneer gesmolten aluminium in een gietvorm, mal of zandgieting wordt gegoten om het metaal te temperen voor gebruik bij het maken van de onderdelen waaruit een tuinmeubel bestaat.”

What is cast aluminium?

Er zijn 3 gangbare soorten gegoten aluminium die voor de bouw van tuinmeubelen worden gebruikt:

 1. Gesmeed aluminium
  Gesmeed aluminium wordt gemaakt wanneer de legering door walsen, extrusie of smeden (hoofdzakelijk bewerkt met gereedschap) in vormen wordt gebracht. De gemaakte meubels hebben vaak een klassieke stijl, vergelijkbaar met de traditionele vormen van smeedijzer.
 2. Buisvormige aluminium
  De buisvormige aluminium techniek is waarschijnlijk een van de meest voorkomende (en goedkoopste) omdat het de lichtste, snelste en gemakkelijkst te vormen techniek is. De stijl is beperkt en het is meestal te vinden in het raamwerk van populaire synthetische rotan-stijl meubelsets.
 3. Gegoten aluminium
  Terrasmeubelen worden gemaakt met behulp van een proces, het zogenaamde gieten, waarbij gesmolten aluminium in een mal wordt gegoten. Dit proces produceert de zuiverste en meest veerkrachtige vorm van aluminium, waardoor meer ingewikkelde patronen en vormen mogelijk zijn.

Aangezien het gieten van aluminium een massief stuk metaal vormt, is het eindproduct zwaarder en aantoonbaar sterker dan gesmeed en buisvormig aluminium, waardoor meubilair ontstaat dat beter bestand is tegen het veranderende klimaat in een moderne tuin.

Deze 3 verschillende productiemethoden creëren metalen met verschillende sterktes en zwaktes, geen enkele zal roesten, maar het gieten vormt stukken die substantiëler zijn (in gewicht en gevoel) en beter geschikt voor gebruik buitenshuis, daarom is het de belangrijkste metaal/productiemethode in onze industrie.

De meest gebruikte legering bij het gieten is aluminium-silicium, waarbij silicium wordt toegevoegd om goede gieteigenschappen te verkrijgen en een metaal met een hogere treksterkte. Met andere woorden, gegoten aluminium kan een hogere mate van spanning weerstaan voordat het breekt.

Het resultaat van dit productieproces is een metaallegering die bij het smelten een uitstekende vloeibaarheid heeft, wat betekent dat het vloeibare metaal gemakkelijk en gelijkmatig in de mallen vloeit, zodat u weinig tot geen gebreken krijgt (wij controleren elk stuk op kwaliteit) en een uitstekende korrelstructuur en een mooie toplaagafwerking heeft.

Hoe worden onze tuinmeubelen van gegoten aluminium gemaakt?

How is our cast aluminium garden furniture made?

Onze ontwerpen zijn klassiek van ontwerp, net als het traditionele zandgietproces dat we gebruiken om ze te maken.

How is our cast aluminium garden furniture made?

Zandgieten is een oude gietmethode die teruggaat tot 4.000 jaar voor Christus.

How is our cast aluminium garden furniture made?

Het proces begint met het maken van houten mallen of patronen, die in het zand worden gedrukt en vervolgens wordt de gesmolten legering gegoten om het gemaakte afgietsel te vormen.

How is our cast aluminium garden furniture made?

Zodra het materiaal is gezet, wordt het verwijderd en worden de details erin gesneden, waardoor de afzonderlijke delen van ons meubilair ontstaan, zoals de poten, tafelbladen (zoals op de foto hieronder), etc.

How is our cast aluminium garden furniture made?

Het zandgietproces wordt met deze mallen herhaald en de onderdelen worden gevormd.

How is our cast aluminium garden furniture made?

Tot slot worden ze in elke werkplaats schoongemaakt, gepolijst, gepoedercoat en voorzien van details.

How is our cast aluminium garden furniture made?

Waarom is gegoten aluminium het beste materiaal voor tuinmeubelen?

De unieke kwaliteiten van gegoten aluminium en onze productiewijze maken dit materiaal het meest aantrekkelijk bij de keuze van een tuinmeubelset.

Het is perfect geschikt voor het steeds veranderende klimaat. De speciaal gelakte afwerking die wij als laatste fase aanbrengen is ontworpen om er niet alleen goed uit te zien, maar het metaal ook verder te beschermen tegen het weer.

De afgewerkte producten zijn volledig weerbestendig en zo sterk als u van metalen meubelen mag verwachten. Hoewel ze ontworpen zijn om niet om te waaien, zijn ze toch niet zo zwaar als smeedijzer, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgepakt en verplaatst indien nodig.

Why is cast aluminium the best material for garden furniture?

Die gelakte afwerking (de close-up hierboven toont onze antiek bronze set) vermindert ook aanzienlijk de behoefte aan onderhoud.

Af en toe een wasbeurt met warm zeepsop is echt alles wat nodig is om vuil te verwijderen. Onze voorkeur gaat uit naar een goede kwaliteit autoshampoo.

Als u ze langer schoon wilt houden en de lak een mooie glans wilt geven, raden wij ook een licht laagje carnauba-achtige autowas aan. Net als op uw auto zorgt dit ervoor dat regen en vuil beter eraf lopen.

Mocht u toch een kras in de lak vinden, dan kunt u die eenvoudig bijwerken met onze “Touch Up Paint”. Het is super eenvoudig aan te brengen, volg eenvoudig de stappen in de onderstaande video:

Het mooie van tuinmeubelen van gegoten aluminium is dat ze een geweldige allrounder zijn. Zoals wordt gezegd: ze zijn ontworpen om in het hart van uw tuin te leven, zonder roest, zonder rot, ongeacht het weer.

Al het tuinmeubelmateriaal heeft voor- en nadelen, maar de reden waarom wij gegoten aluminium als ons basismateriaal hebben gekozen, is dat het voor ons meer voordelen biedt voor de manier waarop wij van onze tuinen gebruikmaken.

Uit onze strenge tests bleek dat het niet alleen het meest bestendige tuinmeubelmateriaal was, maar ook het makkelijkst te onderhouden en, als je het goed onderhoudt (dankzij die beschermende geverfde afwerking) is het volledig weerbestendig.

Why is cast aluminium the best material for garden furniture?

Het hoogvast gegoten aluminium dat wij gebruiken voor de vervaardiging van onze tuinmeubelen zorgt voor meubilair dat niet alleen mooi gemaakt is, maar ook weinig onderhoud vergt en perfect bestand is tegen wind, regen, sneeuw en zon. Ze splijten niet, trekken niet krom, verkleuren niet, roesten niet en kunnen desgewenst onbedekt buiten blijven staan.

Wij hebben een serie eettafelsets gecreëerd die er niet alleen fantastisch uitzien op uw terras, maar die ook zijn ontworpen voor gebruik door het hele gezin. De combinatie van gegoten aluminium met een beschermende poedercoating levert mooie maar zeer bestendige meubelen op die vele voordelen bieden ten opzichte van andere materialen zoals staal, ijzer, rotan, hout en kunststof:

 1. Het materiaal zal niet rotten of roesten
 2. Onderhoudsvriendelijk
 3. Garantie voor een lange levensduur
 4. Ontworpen om het hele jaar buiten te laten staan
 5. Beschermende, geverfde afwerking
 6. UV- en waterafstotend
 7. Gemakkelijk te monteren
 8. Veilig te verplaatsen
 9. Esthetisch stijlvol en verfijnd
 10. Ergonomisch ontworpen
 11. Het heeft uitstraling en een gevoel van hoge kwaliteit

Hoe onze tuinmeubelen, wat betreft de kwaliteit van onze grondstoffen en het nauwgezette productieproces, is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het eindproduct, naar onze mening, de beste tuinmeubelen zijn die op de markt verkrijgbaar zijn.

Als u foto's heeft van onze Tuinmeubelen Als u foto's heeft van onze Tuinmeubelen op uw kunstgras, dan ontvangen we graag een paar foto’s voor onze Iets Goeds Doen liefdadigheidsactie. U kunt ons taggen @LazySusanFurniture op Instagram of Facebook of mail ze naar ons op [email protected].

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.