Hoe maak je voor op je tuintafel het perfecte tafel middenstuk?

Als u uw tuintafel van meer karakter wilt voorzien en beetje meer aandacht wilt geven, dan is een middenstuk het onmisbare accessoire voor de zomer van 2023. In dit artikel geeft het Lazy Susan ontwerpteam een aantal fantastische tips, ideeën en inspiratie om u te helpen het perfecte tafelmiddenstuk te vinden...

We hebben het al vaak gezegd op onze blog, maar we zijn gewoon dol op een goed tuintafelstuk - ze geven onze tuintafels een persoonlijk tintje en maken ze helemaal af!

De laatste keer hebben we gekeken naar hoe je een feestelijk middenstuk voor je tuintafel kunt maken, en in dit artikel willen we er een algemener licht over laten schijnen, een tafel middenstuk geschikt voor het hele jaar door.

Een goed gekozen middenstuk kan zo eenvoudig zijn als een plant in een pot of een samengesteld geheel van meerdere bloemstukken om de belangstelling te wekken of een wow-factor aan uw tuin toe te voegen voor een tuinfeest.

Wat ons betreft is een goed middenstuk echter een verrijking van uw tuintafel en van uw algemene terrasuitstraling. Het geeft uw tuintafel visueel meer aandacht, karakter en een stijlvolle afwerking, ook wanneer deze niet in gebruik is.

How to create a garden table centrepiece

De tuintafel kan natuurlijk worden afgestemd op een speciale gelegenheid zoals een themafeest of seizoensgebonden zijn, voor bijvoorbeeld de lente, Pasen of de zomer. Maar ze kunnen ook gewoon kleur geven aan het terras of praktisch zijn door een functie te hebben (zoals een draaibare lazy Susan-draaiplateau) bij een barbecue. Het belangrijkste is echter dat ze impact hebben en persoonlijkheid toevoegen!

Lazy Susan's top 10 tips en ideeën voor een tuintafelstuk

Lazy Susan's top 10 garden table centrepiece design tips and ideas

Oorspronkelijk hadden we deze rubriek als gulden regels bedoeld, maar wie wil zich aan regels houden? Uiteindelijk is een goed bloem- of middenstuk wat u denkt dat voor u werkt, bij uw stijl past en wat goed staat in uw tuin.

Vele regels zijn beproefde tuin- of interieurprincipes, maar hoe u ze interpreteert, maakt uiteindelijk het perfecte middelpunt voor uw tuintafel.

Zoals we al zeiden, persoonlijkheid is de sleutel, maar om u aan het denken te zetten over wat u in uw eigen buitenruimte zou kunnen doen, heeft het Lazy Susan design team onze top tien samengesteld van nuttige ontwerptips, inspiratie en ideeën voor het creëren van een fantastisch tafelmiddenstuk in de tuin:

1. Denk na over grootte en schaal

Garden Table Centrepiece | Think about size and scale

Schaal is een van de belangrijkste principes die de algemene uitstraling van een terras of tuin bepalen.

Het kan bepalen of die buitenruimte groot of klein aanvoelt, ongeacht de werkelijke grootte. Zo kan hoge verticale beplanting een klein terras groter doen lijken.

Hetzelfde geldt voor (of op) een tafel. Iets hoogs en slanks kan een kleinere tafel groter doen lijken, terwijl een groot middenstuk een grotere tafel gezelliger en intiemer kan doen lijken.

Er is echter een maar. Een tuintafel moet nog steeds een bruikbare ruimte zijn. Als het middenstuk louter dient om de aandacht te trekken wanneer deze niet wordt gebruikt, dan kunt u meer met de ruimte spelen.

Als het middenstuk bestemd is voor bijvoorbeeld een tuinfeest, houd dan rekening met uw gasten. U wilt niet dat het het gesprek hindert, dus houd het laag, zodat oogcontact mogelijk is.

2. Werk met de vorm van uw tuintafel

Garden Table Centrepiece | Work with the shape of your garden table

Het is altijd belangrijk om rekening te houden met de vorm van uw tuintafel bij het creëren van het perfecte middenstuk. U kunt natuurlijk ook contrast creëren, maar dat kan wat lastiger zijn.

In het algemeen vinden wij bij onze tuintafels dat één enkel, hoger middenstuk, zoals een ronde schaal of plantenbak, het beste werkt op onze ronde tafels, terwijl onze langere rechthoekige en ovale tafels goed werken met een middenstuk dat lager en langer is, zoals een bloemen-slinger of -guirlande.

Garden Table Centrepiece | Work with the shape of your garden table

Kijk naar de tafel als geheel binnen de directe omgeving en werk met de vormen op en rond de tafel.

Een andere optie met een lange, slanke eettafel is om 2 of 3 kleinere voorwerpen in het midden te plaatsen, zoals de klant heeft gedaan op de foto hierboven met een lantaarn, een plantenbak en een Lazy Susandraaiplateau.

3. Meer zeggen met bloemen

Garden Table Centrepiece | You can say it best with flowers

Er is een reden waarom bloemen altijd de eerste keuze blijven voor tafelversiering, zowel binnen als buiten het huis. Ze passen perfect en voldoen aan alle eisen.

Als u gasten ontvangt, houd het dan seizoensgebonden. In de zomer kiest u bijvoorbeeld eerder voor een goede mix van felle bloemen met weelderig groen.

Een fleurig middenstuk moet uw tuintafel tot leven brengen en als centraal punt fungeren wanneer mensen uw tuin, terras of balkon betreden.

4. Droogbloemen kunnen net zo goed werken als verse

Garden Table Centrepiece | Dried blooms can work just as well as fresh

Verse bloemen in een vaas gaan meestal een paar weken mee, dus als u wat langer van uw bloemen wilt genieten, kunnen droogbloemen in combinatie met varens en grassen prachtig staan op uw tuintafel.

In de zomer brengen ze een bepaalde sfeer in uw buitenruimte of ze komen pas echt tot hun recht als u een feestelijke krans maakt, zoals besproken in ons artikel hoe maak je een feestelijk middenstuk voor je tuintafel .

5.Voeg verlichting toe

Garden Table Centrepiece | Let there be light

Dit onderwerp hebben we uitgebreid behandeld in ons tips voor buitenmeubilairverlichting artikel, maar als u uw tuinfeest ook na zonsondergang gaande wilt houden, is tuinverlichting een perfecte oplossing.

Garden Table Centrepiece | Let there be light

U kunt lantaarns of kaarsen combineren met bloemen om een middenstuk te creëren dat er niet alleen mooi uitziet en lekker ruikt, maar ook een beetje sfeer toevoegt.

De kandelaar op de klantenfoto hierboven is een praktisch voorbeeld van een vleugje chic van binnen aan uw tafel buiten toe te voegen.

6. Drie keer is scheepsrecht

Garden Table Centrepiece | The golden rule of three

Wij houden van de regel van driemaal is scheepsrecht, of het nu gaat om interieur- of tuinontwerp, het werkt gewoon. Er zal wel wetenschap achter zitten, maar het enige wat we weten is dat dingen die in oneven getallen zijn gerangschikt, aantrekkelijker zijn dan eenheden met even getallen.

Neem een vaas met bloemen, zet er een mooie kaars bij en een ander stuk tuindecoratie. Bedenk wat bij elkaar past en elkaar aanvult.

Zoek drie dingen die misschien dezelfde kleur of vorm hebben, of gebruik een thema om alles samen te brengen, zoals onze klant hierboven heeft gedaan met terracotta potten.

7. Houd het simpel

Garden Table Centrepiece | Work with your patio and keep it simple

Soms zijn de beste ideeën voor een tuintafel de eenvoudigste.

Een plant hoeft niet per se als u deze niet de show wilt laten stelen van de rest van uw tuin of onze mooie tuinmeubelen.

Zie het als de kers op de taart!

8. Breng uw artistieke kant naar boven

Waarom versiert u uw tuintafel niet met een kunststuk of kunstwerk? Een beeldhouwwerk bijvoorbeeld?

Garden Table Centrepiece | Bring out your artistic side

Als u niet kunt vinden wat u wilt, waarom maakt u het dan niet zelf? Wees creatief en laat uw artistieke kant zien!

Garden Table Centrepiece | Bring out your artistic side

9. Praktische kruiden en planten in potten planten

Garden Table Centrepiece | Plant practical potted herbs and plants

Natuurlijk hebben we eerder gezegd dat vers geplukte en droogbloemen beide een beperkte levensduur hebben. Het is tenslotte de tuin.

Potplanten zijn dus een win-win-situatie en een populaire keuze bij onze klanten.

Als u groene vingers hebt (of zelfs als u die niet hebt), waarom plant u dan niet wat seizoensbloemen of kweekt u niet wat verse kruiden in het midden van de tuintafel om aandacht en aroma's toe te voegen en iets wat de gasten op de volgende BBQ zelfs kunnen plukken en opeten!

10. Probeer te upcyclen en te recyclen

Garden Table Centrepiece | Try your hand at upcycling and recycling

Als toevoeging aan de laatste tip, waarom gebruikt u geen oude voorwerpen om een prachtige tafelschikking te maken?

Een oude gieter of pan kan worden omgetoverd tot een prachtig tafelstuk. Voorwerpen die in huis niet meer worden gebruikt, kunnen in de tuin een nieuw leven krijgen.

Tuintafel Stuk inspiratie

Garden table centrepiece inspiration

Soms is de beste vorm van inspiratie zien wat anderen hebben gedaan en, nou ja, hun ideeën kopiëren.

Hopelijk hebben de foto's van onze klanten die we in dit artikel hebben verwerkt u wat stof tot nadenken gegeven!

We hebben ook een aantal leuke video's verzameld die we zijn tegengekomen over tafeldecoratie en tafelversiering voor buiten.

Als eerste hebben we het “Smarter Facts”-team met hun ideeën voor een tuintafel:

De “Sorry Girls” hebben zich in hun video gefocust op trouwtafels in de buitenlucht, maar ze hebben ook een aantal goede tips voor middenstukken en hoe je eenvoudig een Boho Style-tafelkleed kunt maken:

Vervolgens hebben we het “Design Expert”-team, dat in deze video een prachtige diapresentatie van tafelversieringen voor buiten heeft samengesteld:

Als we het vanuit een ander perspectief willen bekijken, dan heeft “The House of Valentina” een lijst met fouten op het gebied van buitendecoratie verzameld en hoe je deze fouten kunt vermijden. Soms kan weten wat niet werkt, helpen om de perfecte buitenruimte te creëren:

Veel van wat werkt op een eettafel in huis (met een kleine aanpassing) werkt ook op een tuintafel buiten. Dus hebben we “Bluebird Kiss” met hun fantastische doe-het-zelf-middenstuk ideeën voor de lente ook toegevoegd:

En als laatste hebben we “A Charming Abode” met hun ideeën voor een eettafelstuk:

Als u uw Lazy Susan Tuinmeubelen toch combineert met het perfecte middenstuk, dan ontvangen we graag een paar foto’s voor onze Iets Goeds Doen liefdadigheidsactie. U kunt ons taggen @LazySusanFurniture op Instagram of Facebook of mail ze naar ons op [email protected].

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.