Dit zijn de meest chocoladeachtige en heerlijke brownies die je ooit hebt geproefd. Ze zijn eerder vochtig dan cakeachtig. Ze zijn supermakkelijk en snel te maken en zijn tot vijf dagen houdbaar - hoewel dat onwaarschijnlijk is omdat ze waarschijnlijk snel worden opgegeten. Perfect met zomerse bessen en room of gewoon op zichzelf. Ze vriezen ook prachtig in.
Ingrediënten
- 80 g chocolade (witte of melkchocolade in kleinere stukjes) of andere alternatieven, zoals gehakte noten, gedroogde veenbessen, enz.
- 175 g ongezouten boter (gesmolten)
- 35 g cacaopoeder
- 280 g suiker
- 2 grote eieren
- 1,5 theelepel vanille-extract
- 110 g bloem
- Een snufje zeezout
- 1 theelepel bakpoeder
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenschaal van ongeveer 20x20 cm met bakpapier en bestrijk deze met de gesmolten boter.
Meng in een grote kom het cacaopoeder en de suiker. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een gladde massa. Wanneer het mengsel een beetje is afgekoeld, de eieren en het vanille-extract toevoegen en goed mengen. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe aan de kom. Meng goed - er mag geen bloem zichtbaar zijn.
Meng tot slot de chocoladeschilfers of wat u ook gebruikt.
Giet het mengsel in de voorbereide vorm en verdeel het gelijkmatig. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Prik met een houten stokje in de brownies om te controleren of ze gaar zijn. Als het stokje er schoon uitkomt, zijn de brownies gaar. Afhankelijk van hoe zacht u de brownies wilt, kunnen ze een paar minuten langer nodig hebben. Bak ze niet te lang of ze worden een taart!
Laat de brownies afkoelen in het blik. Eenmaal afgekoeld, in ongeveer 20 stukken snijden.
De brownies zijn een heerlijk dessert met ijs of een geweldige traktatie voor een koffiepauze.
Volg @theneedy.greedy op Instagram voor meer recepten!