Aluminium tuinmeubelen voor optimaal comfort

Aluminium tuinmeubelen zorgen voor optimaal comfort in je tuin. Bekijk alle aluminium tuintafels, tuinstoelen, ligbedden en tuinbanken.

Aluminium tuinmeubelen zorgen voor optimaal comfort in je tuin. Bekijk alle aluminium tuintafels, tuinstoelen, ligbedden en tuinbanken.

Zijn aluminium tuinmeubelen de beste optie?

Bij Lazy Susan zien wij onszelf als een specialist op het gebied van hoogwaardige tuinmeubelen van gegoten aluminium. Aluminium is een vorm van metaal; we zouden ze dus ook metalen tuinmeubelen kunnen noemen. Er zijn verschillende soorten aluminium beschikbaar voor het maken van tuinmeubilair, waaronder: geëxtrudeerd aluminium, dat de lichtste optie is, gegoten aluminium, dat zwaarder is maar meer verfijnde ontwerpen biedt, en gesmeed aluminium. We zullen niet ingaan op de verschillen tussen de soorten aluminium maar we zullen uitleggen waarom aluminium een goed materiaal is voor tuinmeubelen.

Bij Lazy Susan hebben we gekozen voor gegoten aluminium als belangrijkste materiaal voor de productie van onze tuinmeubelen omdat we houden van mooie ontwerpen met een bepaalde stevigheid en weerbestendigheid zodat ze niet zomaar omwaaien en schade oplopen.

Aluminium tuinmeubelen met vele pluspunten

Aluminium tuinmeubilair is resistent en weerbestendig en bovendien meestal verkrijgbaar tegen een zeer gunstige prijs. Dat zijn voornamelijk de grootste voordelen. Aluminium is bestendig tegen roest zodat je ze tijdens regenachtige perioden buiten kunt laten staan zonder ze af te hoeven dekken. Dat is vooral in het voor- en najaar erg handig.

Tuinmeubelen van aluminium gaan onder normale omstandigheden lang mee. Bovendien heeft aluminium het voordeel dat het recyclebaar is, het kan dus worden gebruikt voor het maken van iets anders wanneer de meubelen hun beste tijd hebben gehad.

We zullen de kwaliteiten van aluminium tuinmeubelen hieronder op een rijtje zetten.

 

Hoge bestendigheid

Aluminium tuinmeubelen hebben het grote voordeel dat ze bestand zijn tegen roest en corrosie. Je kunt ze hierdoor in de herfst en de winter gemakkelijker buiten laten staan dan bijvoorbeeld houten tuinmeubelen. Ook in de zomer zijn ze beter bestand tegen UV-stralen waardoor verkleuring wordt voorkomen. Helaas kunnen we niet garanderen dat ze altijd onderhoudsvrij zullen zijn; we raden aan om ze regelmatig te controleren op loslatende verf. In het geval dat de verf ergens loslaat, kan een beetje touch-up-verf wonderen doen en je meubelen langer in goede staat houden.

Licht van gewicht

Een ander groot voordeel is dat aluminium tuinmeubelen lichtgewicht zijn. In vergelijking met teakhouten meubelen of puur stalen of metalen tuinmeubelen zijn aluminium tuinmeubelen lichter van gewicht waardoor je ze gemakkelijker kunt verplaatsen. In vergelijking met kunststof zijn ze zwaarder, wat het voordeel met zich meebrengt dat ze niet zomaar tijdens een storm wegwaaien. Je kunt ze ook gemakkelijk verplaatsen wanneer je de zon wil volgen op verschillende tijdstippen van de dag.

Onderhoudsarm en weerbestendig

Heb je weinig tijd of zin om wekelijks je tuinmeubelen te staan schrobben of om jaarlijks een laag verf aan te brengen om ze goed te houden? Geen probleem. Tuinmeubelen van aluminium zijn jouw type tuinmeubelen! Met wat sop en een doek maak je ze eenvoudig schoon en spoel je ze af met schoon water. Je moet ze dus wel af en toe even schoonmaken; vooral bij vogelpoep is het goed om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Maar het grote voordeel is dat je je meubelen niet hoeft te bewerken met speciale middeltjes of een laag verf om goed bestand te zijn tegen aantasting van het weer door regen, sneeuw of uv-stralen.

Ook tegen sneeuw zijn aluminium tuinmeubelen goed opgewassen. Ze roesten niet. Toch is het aan te raden om ze in de winter binnen te zetten, afgedekt met bijvoorbeeld een handige tuinmeubelhoes. Zo weet je zeker dat alles in prima staat blijft tot het voorjaar weer aanbreekt.

Hoge mate van comfort

Wij zullen niet ontkennen dat we er trots op zijn dat onze klanten onze tuinmeubelen erg comfortabel vinden. Sommige tuinstoelen hebben zelfs geen tuinmeubelkussens nodig om zitcomfort te garanderen. Toch raden we het aan, om je tuinset een nog mooiere uitstraling te geven! Onze tuinmeubelen zijn op een manier ontworpen om er urenlang, lazy op te kunnen ontspannen.

Aantrekkelijk design

Bij Lazy Susan hebben we gekozen voor gegoten aluminium zodat we ze in sierlijke vormen kunnen smeden die mooi passen bij iedere tuin; ze zijn tijdloos en modern. Ook tref je ze aan in de prachtige kleuren: leigrijs, antiek brons en klassiek wit.

aluminium tuinset

Budgetvriendelijk

De prijs van onze tuinmeubelen van aluminium is erg aantrekkelijk binnen de categorie met tuinmeubelen van hoge kwaliteit. Doordat ze lang meegaan is de hogere prijs in vergelijking met kunststof tuinmeubelen te verklaren door de hogere kwaliteit; het heeft een relatief goede prijs-kwaliteitsverhouding. Wil je niet iedere paar jaar van tuinmeubelen wisselen, maar ben je op zoek naar exemplaren die jarenlang meegaan en voor een redelijke prijs? Twijfel dan niet en kijk snel verder in ons assortiment met aluminium tuinmeubelen.

Houten versus aluminium tuinmeubelen

Welke verschillen zijn er tussen houten en aluminium tuinmeubelen? Teakhouten tuinmeubelen en zelfgemaakte varianten van houten meubelen zijn erg populair. Ze passen mooi in een tuin omdat ze het natuurlijke aspect met elkaar gemeen hebben. Vooral wanneer ze doe-het-zelf zijn dan zijn ze vaak precies in de afmetingen en van de houtsoort zoals je wilt. Bovendien is hout gemakkelijk te verven in een specifieke kleur en kun je ze ook gemakkelijk weer overschilderen. Bij tuinmeubelen van aluminium is dit wat lastiger en staat het ontwerp en de kleur bij aanschaf vaak al vast. Hieronder zullen we nog wat meer verschillen en overeenkomsten opsommen.

Materiaal: aluminium versus hout

Aluminium roest niet, hout evenmin maar is wel vatbaar voor schimmelvorming en door vocht kan het hout krom trekken. Houten meubelen dien je daardoor bij slecht weer eerder te beschermen of binnen te zetten dan aluminium tuinmeubelen. Aluminium is een stuk weerbestendiger dan hout. Ook hoef je aluminium meubelen niet ieder jaar te voorzien van een nieuwe lik verf.

Uitstraling: rustiek versus degelijk

Houten tuinmeubelen kunnen gemaakt zijn van verschillende houtsoorten zoals: teakhout, ceder, eucalyptus of acaciahout en ook beuken- en eikenhout kan gebruikt worden voor het maken van tuinmeubelen. Het geeft een warme, rustieke uitstraling aan tuinmeubelen en ze voelen zich fantastisch op hun gemak in je tuin!

Aluminium tuinmeubelen hebben een koelere uitstraling maar ze blijven soms ook afhankelijk van de kleur, langer koel, wat handig kan zijn in de zomer. Ze kunnen er bovendien modern en strak uitzien omdat ze in allerlei vormen kunnen worden gegoten.

Onderhoudsarm versus onderhoudsintensief

Het nadeel van houten tuinmeubelen is dat ze meer invloed ondervinden van het weer waardoor het hout kan gaan splijten, verkleuren of kromtrekken, uiteraard is dit afhankelijk van het type hout. Aluminium blijft vrijwel altijd hetzelfde qua vorm en kleur. Aluminium is bestand tegen roest en ze zijn zeer gemakkelijk schoon te maken. Wel moet je regelmatig controleren of de verf er nog goed op zit. Mocht deze ergens loslaten, neem dan contact met ons op voor een potje verf om dit direct te corrigeren. Kortom, omdat het weer bij ons zo wisselvallig is, zijn aluminium tuinmeubelen ideaal door hun weerbestendigheid en geniet je er langer van!

Gemakkelijke verplaatsbaarheid

Wil je je tuinmeubelen regelmatig verplaatsen? Als het gaat over tuintafels en tuinbanken, dan zijn aluminium tuinmeubelen waarschijnlijk beter geschikt dan hout. Ook hebben aluminium tuintafels en tuinstoelen soms een minder grote pootomtrek waardoor het een kleinere afdruk achterlaat op je gazon. Bij hout ligt het ook aan de soort hout; de ene weegt meer dan de andere.

Onderaan de rekening…

Aluminium tuinmeubelen zijn doorgaans wat duurder in de aanschaf maar hebben lagere onderhoudskosten. Ook gaan ze langer mee dus kun je het aanschafbedrag over meerdere jaren verspreiden. Teakhouten tuinmeubelen kunnen duurder zijn omdat de kwaliteit ervan beter is dan van andere houtsoorten. En natuurlijk is het naast de kwaliteit van het materiaal, ook een kwestie van ontwerp, exclusiviteit, merk, etc. wat meetelt in de prijs.

Kunststof versus aluminium tuinmeubelen

Onder de kunststof tuinmeubelen scharen we de meubelen gemaakt van verschillende soorten kunststof zoals onder andere polypropyleen en polyethyleen. De kunststof varianten zijn een stuk lichter van gewicht dan de aluminium tuinmeubelen. Zoals we al eerder uitlegden, zijn aluminium tuinmeubelen om te smelten tot wat anders; ze zijn dus recyclebaar, net zoals kunststof ook recyclebaar kan zijn, afhankelijk van het soort kunststof.

Onderhoudsarme tuinmeubelen

Kunststof en aluminium zijn beiden in principe onderhoudsvrij, al moet je ze af en toe schoonmaken, vrij maken van vuil of vogelpoep zodat je er onbezorgd plaats op kan nemen. Wij zeggen: water en zeep!

Aluminium tuinmeubelen kunnen last hebben van loslatende verf, wat eenvoudig verholpen kan worden. Bij kunststof varianten is dat vaak lastiger.

Ze kunnen allebei goed tegen verschillende weersomstandigheden, al kunnen kunststoffen meubels slechter tegen UV-straling waardoor ze van kleur kunnen veranderen. Ze kunnen beiden goed tegen regenval maar wind is een ander verhaal! Je kunststof meubels dien je goed vast te maken of op te bergen wanneer er sprake is van windstoten of storm zodat ze niet de benen nemen!

Trendy versus eigentijdse tuinmeubelen

Uiteraard kunnen kunststof tuinmeubelen erg modern zijn en ontworpen zijn in de laatste modetrend. Modern, strak, eigentijds, hippe kleuren… Omdat ze relatief goedkoop zijn en over het algemeen minder lang meegaan, dien je ze vaker te vervangen. Hoe lang ze meegaan hangt af van de kwaliteit van het kunststof. Op het moment dat je nieuwe meubels zoekt, is het eenvoudig om je te laten verleiden door de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen. Aluminium tuinmeubelen zijn iets minder trendgevoelig omdat het idee erachter is dat ze langer meegaan en dus langer voldoen aan lopende trends.

Comfort is onbetaalbaar

Kunststoffen varianten zijn over het algemeen betaalbaarder dan aluminium tuinmeubels. Omdat aluminium langer meegaat kun je ook stellen dat de kosten per jaar gemiddeld lager zouden kunnen uitkomen dan bij kunststoffen meubels.

Wat betreft de mate van comfort; kunststof meubelen kunnen ook erg comfortabel zijn, afhankelijk van het model en de kwaliteit. De ontwerpen van Lazy Susan zijn over het algemeen ademend waardoor je er in de zomer niet zomaar op gaat zweten. Uiteraard zijn wij fan van onze eigen aluminium tuinmeubelen waar soms niet eens een zitkussen voor nodig (maar wel mogelijk) is!

Aluminium tuinmeubelen bij Lazy Susan

Bij Lazy Susan hebben we over alles nagedacht met het doel dat tuinmeubelen bijdragen aan meer comfort en ontspanning en ze meer momenten van genot toevoegen aan je leven. Onze tuinmeubelen van aluminium zijn, zoals we al zeiden, bewust gefabriceerd om het weer in Noordwest-Europa te trotseren.

Hieronder zullen we meer vertellen over de tuinmeubelen die je in het Lazy Susan-assortiment terugvindt:

Aluminium tuinsets

Onder de aluminium tuinmeubelen sets van Lazy Susan vind je onze gegoten aluminium exemplaren in de kleuren: leigrijs, antiek brons en klassiek wit. Stel je set samen of kies voor een complete set die bestaat uit een comfortabele tuintafel, al dan niet met een Lazy Susan draaiplateau (erg handig!), en tuinstoelen in de aantallen die je zelf wilt: 6, 8 of 10. Hoe meer gezelschap, hoe meer vreugd, nietwaar? Ook qua tuinsets voor 2 of 4 personen hebben we mooie combi’s in het assortiment opgenomen.

Aluminium bistrosets

Wij zijn trots op onze romantische maar ook moderne varianten met bistroset voor in de voor- of achtertuin. Zie jij jezelf al zitten met een kopje koffie, genietend van de lentezon? Wij wel! Kies de kleur die perfect matcht met je tuin of voeg een paar vrolijke tuinkussens toe in bijvoorbeeld de kleur appelgroen.

Aluminium tuinbanken

Onze tuinbanken zijn uitnodigend comfortabel. Of je nu een bankje zoekt om daadwerkelijk op te zitten aan je tuintafel of ter decoratie in de voortuin, kies je favoriete variant uit, uitgevoerd in verschillende breedtematen en kleuren.

Aluminium tuinstoelen

Bij een tuintafel horen tuinstoelen, en bij tuinstoelen horen tuinkussens, daarbij hoort een parasol en bij een tuinset hoort een tuinfeest… We kunnen zo nog even doorgaan. Wat we weten is dat we een uitgebreid assortiment beschikbaar hebben met diverse tuinstoelen die passen bij je tuintafel. Vul ze aan met comfortabele kussens voor in je stoelen in diverse aantrekkelijke kleuren.

Aluminium ligbedden

Heerlijk ontspannen in je eigen tuin met de aluminium ligbedden van Lazy Susan. Dat is nog eens je tijd goed besteden. Ze beschikken over wielen aan de achterkant zodat je ze gemakkelijk in je tuin kunt verplaatsen.

Aluminium tuintafels

Let op! Sommige van onze tuintafels van aluminium zijn uitschuifbaar. Heb je af en toe veel gezelschap op bezoek? Geen probleem met de tuintafels van Lazy Susan, binnen een handomdraai heb je een groter formaat waaraan iedereen kan plaatsnemen. Ideaal voor barbecues en tuinfeesten. Laat de visite maar komen!

tuintafel voor barbecue

Deel dit artikel
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.